Business Hi-Tech

SEO Monitor ţinteşte venituri de 1 mil. euro cu propriul soft pentru creşterea vizibilităţii site-urilor pe Google

Cosmin Negrescu

Cosmin Negrescu

Autor: Ioana Nita

20.04.2015, 00:06 611
SEO Monitor, companie locală de consultanţă pentru optimizarea motoarelor de căutare pe internet, ţinteşte în termen de un an venituri de un milion de euro din vânzarea în străinătate a soluţiei software dezvoltate intern pentru administrarea şi gestionarea proceselor necesare îmbunătăţirii vizibilităţii site-urilor în căutările pe motorul de căutare Google.
 
Astfel, agenţia îşi extinde practic businessul la nivel internaţional. Pe plan local, compania lucrează cu companii precum Blue­Air, Ara­besque, tinar.ro, elefant.ro, Pro­vident, Altex, F64 şi UPC.
 
„În următoarele 12 luni încer­căm să atingem un milion de euro, iar acest lucru se va întâmpla dacă vom ajunge la 150 de clienţi“, a declarat pentru ZF Cosmin Ne­grescu, CEO al SEO Monitor, adău­gând că soluţia software este deja folosită de circa 30 de agenţii din străinătate din SUA, Italia, Franţa, Marea Britanie. Acţionarul majoritar (cu 51% din titluri) al SEO Monitor este Fribourg Capital, fon­dul de investiţii controlat de fos­tul premier moldovean Ion Sturza, restul până la 100% fiind controlat de Negrescu.
 
În prezent soft-ul dezvoltat de SEO Mo­nitor este utilizat pentru circa 400 de site-uri din lume, printre care se numără cele ale companiilor New Look, La Redoute, Unilever sau Philips, pentru a-şi îmbunătăţi vizibilitatea în cadrul căutărilor pe internet. Tehnicile de tip SEO (search engine optimization) ajută site-urile să urce în topul rezultatelor afişate de Google în urma anumitor căutări, fără a plăti însă. Prin intermediul tehnicilor SEO, traficul site-urilor creşte în mod organic, accesările de pe pagina web nefiind generate în urma publicităţii online realizate prin serviciul Google Adwords. Soluţia software pusă acum la dispoziţie de SEO Monitor agenţiilor din întreaga lume a fost dezvoltată în 2012 pentru administrarea şi gestionarea propriei activităţi a companiei. Investiţia s-a ridicat la circa 350.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO