Business Hi-Tech

Serviciul de hărţi de la Google, disponibil şi offline

Serviciul de hărţi de la Google, disponibil şi offline

Autor: Ioana Nita

11.11.2015, 00:00 679

Utilizatorii de Google Maps, serviciul de hărţi dezvoltat de divizia Google a gigantului IT american Alphabet, pot căuta locaţii şi adrese şi pot folosi navigaţia şi atunci când nu dispun de conexiune la internet, potrivit portalului techcrunch.com.

Începând de ieri, cele două funcţionalităţi pot fi utilizate şi în modul offline de pe dispozitivele care rulează sistemul de operare Google Android, urmând ca în perioada următoare să devină disponibile şi pentru sistemul Apple iOS.

Google a făcut disponibile aceste funcţionalităţi şi în modul offline deoarece serviciile mobile de date sunt scumpe, iar vitezele de internet sunt mici în general în afara SUA, potrivit Amandei Bishop, product manager în cadrul diviziei Google pentru serviciul Google Maps.

Aproximativ 60% din populaţia întregii lumi nu are încă acces la internet, şi chiar şi în ţările în care gradul de penetrare a internetului în rândul populaţiei este crescut există zone în care se pierde semnalul de la operatori.

În România, gradul de penetrare a internetului mobil de mare viteză la 100 de locuitori era de 60,2% la finalul anului trecut. În total, pe plan local sunt 12 milioane de conexiuni mobile. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO