Business Hi-Tech

Serviciul de video on demand Disney+ se lansează pe 14 iunie în România

Serviciul de video on demand Disney+ se lansează pe 14...

Autor: Ioana Nita

13.06.2022, 00:02 255

Disney+, serviciul de video on demand al companiei americane de media şi divertisment The Walt Disney Company, se va lansa marţi 14 iunie în România, debutul pe piaţa locală având loc în acelaşi timp cu lansările din alte peste 20 de ţări din Europa.

Serviciul Disney+ a fost lansat pentru prima dată în noiembrie 2019 în SUA, Canada, Australia, Noua Zeelandă şi Puerto Rico, iar apoi din primăvara lui 2020 a devenit disponibil şi în mai multe ţări din vestul Europei. Lansarea din România face parte din strategia companiei de a-şi dubla numărul de ţări unde serviciul este disponibil, ţinta fiind de a ajunge în peste 160 de ţări până în anul fiscal 2023. Un alt val de lansări a avut loc săptămâna trecută în circa 16 pieţe din Orientul Mijlociu şi Africa de Nord.

În primele trei luni ale acestui an, al doilea trimestru din anul fiscal 2021-2022 al companiei, serviciul Disney+ a înregistrat 137,9 milioane de abonaţi la nivel mondial, notează Techcrunch.com. Odată cu expansiunea de anul acesta, compania americană are şanse de a-şi atinge ţinta ambiţioasă de a ajunge la circa 230-260 de milioane de abonaţi până în 2024. Principalii competitori ai Disney+ sunt Netflix şi Amazon Prime Video, servicii de video on demand care sunt disponibile la nivel mondial cu excepţia câtorva ţări precum China, Crimeea, Coreea de Nord şi Siria sau Iran.

Platforma Disney+ cuprinde filme şi producţii de la Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic plus altele. Printre titlurile ce vor fi disponibile pe Disney+ în Românai se numără „Familia Simpson“, „The Walking Dead“, „Cruella“ şi „Encanto“ (animaţii Disney), „Moon Knight“, „WandaVision“ şi „Loki“ (seriale Marvel Studios), „Obi-Wan Kenobi“, „The Mandalorian“ şi documentare Nation Geographic.

Tariful unui abonament Disney+ va fi de circa 30 lei/lună, iar cei care se înscriu până pe 13 iunie, vor beneficia de un abonament de 12 luni la costul unei subcripţii pe 8 luni, mai exact vor plăti 239,90 lei pentru un an întreg. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO