Business Hi-Tech

Serviciul estonian de mobilitate Bolt a ajuns la o flotă de peste o mie de trotinete în România

Serviciul estonian de mobilitate Bolt a ajuns la o flotă...

Autor: Ioana Nita

24.08.2020, 00:00 188

Bolt, una dintre cele mai mari platforme de mobilitate urbană din Europa, a ajuns în prezent la o flotă peste 1.000 de trotinete electrice pe piaţa locală, după ce a lansat serviciul de închiriere şi în Constanţa, acesta diind al treilea oraş după Bucureşti şi Cluj-Napoca în care sunt disponibile trotinetele Bolt.

„Constanţa este unul dintre cele mai mari şi mai dinamice oraşe ale ţării, lucru valabil pe tot parcursul anului, nu doar în sezonul estival. Adăugăm, de luna aceasta, la soluţiile de transport tradiţionale, una menită să ajute constănţenii să evite aglomeraţia şi să se deplaseze pe distanţe mici, la preţuri avantajoase. Momentan, lansăm trotinetele electrice, însă planurile noastre pentru Constanţa nu se opresc aici. ”, a declarat Cristian Sălceanu, country manager pentru Bolt în România. 

„Vom fi un partener de mobilitate de încredere şi de durată, nu numai pentru turiştii care vin vara din toată ţara pe malul mării, ci mai ales pentru constănţeni, pe tot timpul anului.“ Deblocarea trotinetelor Bolt costă 2 lei, iar preţul curselor este de la 0,6 lei pe minut. Rezervarea şi pauza sunt tarifate cu 0,5 lei/minut. Utilizatorii pot rezerva o trotinetă pentru maximum 10 minute. Trotinetele Bolt ating o viteză maximă de 25 km / h şi pot merge până la 40 km cu un ciclu de încărcare, însă autonomia reală depinde de utilizare. 

Compania Bolt din Estonia a pornit iniţial în urmă cu circa şapte ani cu o platformă proprie de ride-hailing, iar în prezent activitatea sa se împarte între serviciile de transport de persoane, de transport de produse (Bolt Business), serviciile de închiriere de trotinete electrice şi cele de livrare de mâncare (Bolt Food). În România, compania are şi o divizie de software development, care deserveşte toate subsidiarele din Europa ale companiei. În prezent, pe plan local serviciile Bolt sunt disponibile în Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Constanţa.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO