Business Hi-Tech

Severina Pascu, UPC: Serviciile de internet rămân o oportunitate semnificativă de creştere în România şi Ungaria

Severina Pascu: „În România, viteza medie contractată de utilizatorii de servicii de internet este de peste 100 Mbps

Severina Pascu: „În România, viteza medie contractată de utilizatorii de servicii de internet este de peste 100 Mbps

Autor: Adrian Seceleanu

25.03.2015, 00:06 554
Cea mai mare oportunitate de creştere pentru companiile de cablu din România şi Ungaria rămâne cea a serviciilor de internet, în condiţiile în care rata de utilizare este încă scăzută în raport cu vestul Europei şi chiar cu alte pieţe din regiune.
 
„Cea mai mare oportunitate din România şi Ungaria rata este încă destul de scăzută de penetrare a serviciilor de internet în comparaţie cu celelalte pieţe din Europa Centrală şi de Est şi, apoi, şi cu Europa de Vest. Această situaţie, combinată cu o cerere în creştere pentru servicii de internet de mare viteză, creează oportunităţi semnificative pentru noi”, a declarat Severina Pascu, CEO al operaţiunilor desfăşurate de compania americană de cablu UPC în România şi Ungaria, într-un interviu pentru portalul digitaltveurope.net, deţinut de compania de analiză Informa Telecoms and Media, care oferă şi servicii de training şi organizează şi diferite evenimente. „Spre exemplu, în România, viteza medie contractată de utilizatorii de servicii de internet este de peste 100 Mbps, situaţie ce demonstrează cererea ridicată pentru serviciile de date de mare viteză.“
 
Anul trecut UPC România şi-a majorat numă­rul de abonamente cu 14% sau 52.500 abo­­namente până la 433.500. Pe aceeaşi piaţă gi­gan­tul Telekom nu a reuşit să înregistreze o creş­tere, în condiţiile în care de aproximativ doi ani compania a sistat şi achiziţia com­pa­niilor mai mici de cablu, iar din echipa de con­ducere a companiei proprii de cablu (NextGen) au plecat manageri recrutaţi an­terior şi care aveau experienţă în industrie. Anul trecut Telekom (fostul Romtelecom) a pierdut 17.912 clienţi (o scădre de 1,4%).
Citește continuarea pe
zfcorporate.ro