Business Hi-Tech

Sharp vinde acţiuni de 85 de milioane de euro grupului sud-coreean Samsung

Sharp vinde acţiuni de 85 de milioane de euro grupului...
07.03.2013, 14:57 387
 

Sharp cel mai mare producător japonez de ecrane cu cristale lichide va vinde 3% din acţiunile sale, în valoare de 111 milioane de dolari (aproximativ 85 de milioane de euro) grupului sud-coreean Samsung, în încercarea de a se relansa pe piaţa producătorilor de ecrane după ce anul trecut a înregistrat pierderi record de 3,69 miliarde de euro, relatează Bloomberg.

Producţia de ecrane Sharp de la centrul din Kameyama a scăzut la un nivel minim în luna ianuarie după o reducere graduală a producţiei demarată încă de la debutul anului 2012, au declarat pentru Reuters surse din companie.

 

Producţia de ecrane pentru iPad şi iPhone, s-a redus semnificativ pe măsură ce gigantul american Apple, principalul partener Sharp, se confruntă cu o competiţie tot mai acerbă din partea producătorilor de telefoane şi tablete care funcţionează cu sistemul de operare Google Android. Anul trecut, 3,4 % din veniturile companiei japoneze au fost generate de Apple.

În urma unei înţelegeri între grupul sud-coreean şi Ministerul de Finanţe din Japonia, Samsung va plăti aproximativ 2,38 euro pe unitate, cu 15% mai puţin decât preţul listat la bursă astăzi.

Compania japoneză Sharp va urma să folosească aproximativ 57 de milioane de euro pentru achiziţionarea unei noi tehnologii pentru ecranele LCD, iar  26 de milioane de euro vor fi folosiţi pentru cheltuieli de capital pentru dispozitive mobile.

După aproape un an de discuţii compania nu a reuşit să atragă o investiţie de 67 de miliarde de yeni (840 milioane dolari) din partea companiei Foxconn Technology Group din Taiwan şi a avut dificultăţi la vânzarea de obligaţiuni.

Acţiunile Sharp au scăzut ieri la bursa din Tokyo cu 14% până la 2,79 euro.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO