Business Hi-Tech

Şi Twitter a vândut datele utilizatorilor către Cambridge Analytica

Şi Twitter a vândut datele utilizatorilor către...

Autor: Ioana Nita

01.05.2018, 00:00 220

Reţeaua de socializare Twitter a confirmat sâmbătă pentru publicaţia The Telegraph că GSR, compania cercetătorului Aleksandr Kogan de la Universitatea Cambrige, a cumpărat acces printr-o interfaţă web la un set de postări publice pe Twitter din perioada decembrie 2014 - aprilie 2015, scrie Techcrunch.com.

Ulterior, Twitter a declarat pentru Bloomberg că după o analiză internă s-a constatat că nu s-a accesat nicio informaţie privată a utilizatorilor reţelei de socializare. Twitter oferă asemenea date către organizaţii şi companii cu scopul de a face studii cu privire la opiniile şi sentimentele oamenilor în timpul diferitelor evenimente sau referitor la anumite subiecte şi idei.

„Twitter a decis de asemenea să retragă publicitatea de pe toate conturile deţinute şi opérate de Cambridge Analytica. Decizia noastră se bazează pe faptul că noi credem că Cambridge Analytica gestionează un model de business care intră în conflict cu regulile de bună practică ale Twitter Ads. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO