Business Hi-Tech

Siempo, aplicaţia mobilă care reduce dependenţa de smartphone

Siempo, aplicaţia mobilă care reduce dependenţa de...

Autor: Ioana Nita

21.05.2018, 00:00 230

Siempo, un start-up din SUA, care a pornit iniţial cu ideea de a construi de la zero un smartphone diferit care să nu creeze dependenţă de utilizare, şi-a schimbat strategia şi a trecut de la hardware la software, lansând recent o aplicaţie mobilă menită să protejeze utilizatorii de folosirea inconştientă a telefonului mobil, relatează portalul Techcrunch.com.

Până în prezent, start-up-ul a strâns 555.000 de dolari pentru proiectul hardware iniţial şi 400.000 de dolari pentru soluţia software, printre investitori numărându-se fondul de capital Backstage Capital. Aplicaţia, numită tot Siempo, înlocuieşte practic interfaţa ecranului home a smartphone-urilor, folosind o serie de principii de design pentru a ţine distracţiile la depărtare şi pentru ca utilizatorii să deţină controlul asupra telefonului şi nu viceversa.

În prezent, aplicaţia este disponibilă în varianta beta doar pentru telefoanele care rulează sistemul de operare Android (Google), urmând ca după îmbunătăţirea versiunii să fie lansată şi varianta pentru iOS (Apple). 

„Siempo va fi o ca un strat disponibil pe toate dispozitivele folosite de un utilizator de smartphone, desktop, tabletă, wearables, etc., care îi va proteja pentru a un folosi dispozitivulîn mod inconştient.

Dezvoltăm o interfaţă care se bazează pe tehnologia inteligenţei artificiale pentru a învăţa din comportamentul utilizatorului şi a putea adapta şi ajusta astfel lumea digitală pentru a fi în acord cu intenţiile lor şi pentru a le susţine obiectivele“, a spus Andrew Dunn, CEO-ul Siempo. Start-up-ul a fost înfiinţat în 2015 de către Andreas Gala şi Jorge Selva. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO