Business Hi-Tech

Signify a lansat o soluţie de iluminat inteligent pentru IMM-uri

Signify a lansat o soluţie de iluminat inteligent pentru...

Autor: Ioana Nita

12.04.2019, 00:00 132
Signify (fosta Philips Lighting), unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente şi soluţii de iluminat la nivel global, prezent şi pe piaţa din România, a lansat o soluţie de iluminat inteligent pentru IMM-uri, care le permite acestora să îşi controleze sistemul de iluminat prin intermediul unei aplicaţii software. Soluţia, numită Interact Pro, face parte din portofoliul IoT Interact al companiei Signify şi vine să sprijine strategia sa de dezvoltare pe zona sistemelor de iluminat conectat, soluţii software şi servicii.  

Anul trecut, sistemele şi serviciile au generat peste 900 milioane de euro din totalul veniturilor şi au generat o creştere a vânzărilor de 51% la nivel global. Soluţia Interact Pro are impact în reducerea costurilor cu energia, precum şi în ceea ce priveşte creşterea productivităţii şi a stării de bine a angajaţilor. Aceasta funcţionează integrat cu lămpile, corpurile de iluminat şi senzorii Interact Ready de la Philips. Sistemul oferă posibilitatea angajaţilor să selecteze lumina potrivită pentru ochii lor, în funcţie de sarcinile la care lucrează şi de momentul din zi.

„Condiţiile bune de iluminat pot să ajute la îmbunătăţirea dispoziţiei şi confortului oamenilor, iar prin controlul pe care îl oferă asupra mediului de lucru, măresc satisfacţia şi productivitatea angajaţilor. Exact aceasta este şi experienţa noastră la birou, unde ne stimulăm productivitatea folosind aplicaţia Interact Pro pe smartphone-uri. De exemplu, angajaţii pot să personalizeze iluminatul în propriul lor spaţiu de lucru, iar senzorii din bucătăria firmei sting automat lumina atunci când nu se află nimeni acolo. În total, costurile noastre cu energia s-au redus cu aproape 80%.“ - James Gubbins, proprietar de IMM, Pelling Marketing By Design, în Farnham, în sud-estul Angliei.

Cercetările arată că oamenii îşi petrec un procent foarte mare din viaţă în interiorul clădirilor - 90% , ceea ce face ca iluminatul să fie un element demn de luat în seamă, mai ales la locul de muncă. Interact Pro poate să îmbunătăţească nivelul de implicare la locul de muncă şi să creeze un mediu de lucru atractiv, pentru recrutarea şi retenţia celor mai buni angajaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO