Business Hi-Tech

Sigtree Technologies, platformă marketplace ce targetează dezvoltatorii imobiliari, vrea să atragă o finanţare de 0,5 mil. euro, din care jumătate prin intermediul platformei de crowdfunding SeedBlink

Vlad Costea, fondator şi CEO, Sigtree Technologies

Vlad Costea, fondator şi CEO, Sigtree Technologies

Autor: Cristina Bellu

01.09.2021, 10:34 138

Sigtree Technologies, un start-up PropTech ce targetează dezvoltatorii imobiliari, intenţionează să atragă o finanţare de 500.000 de euro, dintre care 250.000 de euro prin platforma de investiţii în startup-uri de tehnologie SeedBlink.

În acest sens, 7,14% din acţiunile companiei vor fi scoase la vânzare pe SeedBlink, maine, 2 septembrie.

Runda de investiţii este susţinută de doi investitori privaţi cu experienţă în tehnologie şi real-estate printr-o investiţie în valoare de 250.000 euro. Finanţarea obţinută va fi direcţionată pentru extinderea pe pieţele din Polonia, Ungaria, Cehia, Spania, Marea Britanie, dezvoltarea produsului, marketing şi vânzări.

“Platforma noastră adresează o nevoie evidentă a pieţei, şi anume crearea unei punţi tehnologice între dezvoltatorii imobiliari, clienţii finali şi furnizorii de servicii. Ştim exact care sunt punctele forte ale  business-ului nostru şi ce trebuie să facem pentru a-l creşte pe alte pieţe, mai dezvoltate. Ne bucurăm că avem o echipă valoroasă şi investitori privaţi relevanţi, care ne susţin sută la sută strategia de business. Această primă rundă de investiţii este securizată de o finanţare externă privată în valoare de 250.000 de euro”, spune Vlad Costea, fondator şi CEO, Sigtree Technologies.

Compania este evaluată la 3 milioane de euro pre-money. Pentru 2022, managementul ţinteşte o cifră de afaceri de 650.000 euro, de zece ori mai mare faţă de anul în curs, în contextul interesului crescut pentru domeniul PropTech, în special în ţările din Europa de Vest. În paralel, în următorii doi ani, compania îşi propune să ridice o nouă rundă de finanţare de peste 2 milioane de euro din partea unui fond de investiţii privat din Marea Britanie şi să intre pe această piaţă.

“PropTech este un domeniu aflat într-o dezvoltare accelerată, datorită interesului crescut din partea dezvoltatorilor imobiliari de a-şi optimiza operaţiunile şi a îmbunătăţi experienţa clienţilor. Platforma Sigtree inovează prin faptul că ajută la optimizarea costurilor operaţionale pentru dezvoltatorii imobiliari, încă din stadiul lansării proiectelor, iar ulterior acoperă toate nevoile de comunicare dintre dezvoltatori şi clienţi, simplificând accesul la informaţiile importante pentru ei”, spune Andrei Dudoiu, Managing Partner & Preşedinte al BoD SeedBlink.

Sigtree Technologies fost lansată în 2018 de către Vlad Costea, cu o experienţă de 14 ani în domeniul IT & Telecom, dintre care ultimii opt ani în cadrul multinaţionalei Ericsson. Start-up-ul a atras rapid alţi doi foşti colegi din Ericsson care s-au alăturat ca fondatori, Octavian Cazanciu şi Răzvan Dumitru, fiecare cu peste zece ani de experienţă în IT.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO