Business Hi-Tech

SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, afaceri de 19 mil. euro în anul fiscal aprilie 2021 - martie 2022, plus 48%. În prezent, compania numără 500 de angajaţi şi vrea să închidă anul cu 700 de specialişti

Manel Ballesteros, CEO al SII România

Manel Ballesteros, CEO al SII România

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.07.2022, 10:29 272

Compania SII România, specializată în servicii şi soluţii IT, a încheiat anul fiscal aprilie 2021 - martie 2022 cu afaceri de 19 mil. euro, în creştere netă de 48% faţă de perioada precedentă (aprilie 2020 - martie 2021), au transmis reprezentanţii companiei.

„În anul fiscal curent, 2022-2023, SII România îşi propune să şuştină acelaşi ritm de creştere, prin dezvoltarea portofoliului de clienţi şi proiecte, atât la nivel local, cât şi internaţional”, potrivit sursei citate anterior.

În cadrul companiei lucrează în prezent o echipă de peste 500 de ingineri înalt calificaţi, iar planurile reprezentanţilor SII România vizează recrutarea a încă 200 de specialişti până la finalul anului în curs.

„Datorită creşterii continue înregistrate în 2021, filiala locală şi-a dublat echipa operaţională şi a înregistrat o creştere de peste 230% la nivelul echipelor Automotive, din cadrul Diviziei Inginerie. Evoluţia înregistrată se axează atât pe volum (extinderea portofoliului de clienţi şi proiecte), cât şi pe creşterea nivelului de expertiză şi senioritate ale echipei. Activităţile operaţionale ale SII România sunt organizate în prezent în jurul a două linii principale de business: Digital şi Inginerie. Pentru anul în curs, compania IT îşi propune să atingă un număr de 700 de angajaţi, în următorii 3 ani urmând că echipa să includă peste 1.000 de profesionişti.”

De asemenea, compania activează pe piaţa IT în state precum Franţa, Danemarca, Elveţia, Spania, Germania şi altele. Totodată, SII România vizează expansiunea teritorială la nivel local prin înfiinţarea de birouri în oraşe strategice, principalul obiectiv în alegerea acestora fiind proximitatea faţă de angajaţi şi clienţi.

În prezent, portofoliul SII România reuneşte peste 60 de clienţi globali, dintre care 21 alăturaţi recent, din ţări precum Germania, Olanda, Marea Britanie şi Belgia. Totodată, compania are la activ peste 180 de proiecte livrate cu succes, inclusiv proiecte de dezvoltare a unor platforme digitale complexe, din care 25 sunt contractate în anul fiscal 2021-2022 în industrii precum Automotive, Transport, Banking, au mai transmis reprezentanţii companiei.

Rezultatele financiare de anul acesta au fost comunicate şi în cadrul SII International Seminar 2022, unul dintre cele mai importante evenimente la nivelul SII Group, organizat anul acesta de către filiala din România.

„Seminarul internaţional a fost un succes, amplificând interacţiunile dintre reprezentanţii filialelor SII şi generând noi oportunităţi de afaceri la nivel de grup”, a spus Manel Ballesteros, CEO al SII România.

SII România face parte din SII Group, companie multinaţională de top din domeniul tehnologiei. Filiala locală a fost deschisă în anul 2009 şi furnizează servicii de dezvoltare software (digital şi inginerie) şi IT outsourcing.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO