Business Hi-Tech

SimPlus face 3 milioane de euro din plati cu telefonul mobil

17.11.2008, 20:04 35

Compania romaneasca SimPlus, furnizor de servicii de plata prin SMS, estimeaza o cifra de afaceri de peste 3 mil. euro anul viitor, fata de nivelul de 2 mil. euro prognozat in 2008.

SimPlus, pana in 2007 parte a grupului ParlaTel controlat de omul de afaceri Dan Boabes, a incheiat anul trecut cu un profit net de peste 250.000 de euro, la afaceri de 1,1 mil. euro, potrivit Ministerului Economiei.
Boabes a fondat operatorul alternativ de telefonie fixa si servicii de acces la internet ParlaTel in 2003. Compania sa a fost achizitionata anul trecut de catre Digital Cable Systems (DCS, controlat de grupul financiar AIG) pentru aproximativ un milion de euro.
SimPlus urmeaza sa lanseze un nou serviciu care permite utilizatorilor sa faca plati prin SMS cu o valoare maxima de 10 euro. Acesta este conceput pentru plata abonamentelor de internet sau cablu TV.
Compania va prezenta, de asemenea, un instrument care permite automatizarea posturilor de televiziune. Astfel, operatorii pot controla de la distanta elementele componente ale postului (cum ar fi playlist-ul emisiunilor), precum si parametrii pentru transmisia canalului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO