Business Hi-Tech

Siscale AI, un start-up fondat de români, ţinteşte o finanţare de 800.000 de euro de la investitori privaţi

Autor: Adrian Seceleanu

28.04.2021, 00:00 115

Siscale AI, companie care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor IT pe baza inteligenţei artificiale, intenţionează să atragă 800.000 de euro printr-o platformă de investiţii de tip crowdfunding. Din suma de 800.000 de euro, aproximativ 150.000 de euro vor fi investiţi de co-fondatorii companiei. Finanţarea targetată prin SeedBlink va fi direcţionată pentru continuarea cercetării şi dezvoltării produsului, marketing şi vânzări. Compania a fost lansată în 2015 în New York de către Petrică Ruţă, un român cu peste 25 de ani de experienţă în domeniul IT, stabilit din anul 2012 în SUA. Ulterior, i s-au alăturat Bogdan Perian, Călin Cornigeanu, Cristian Ruţă, Bogdan Sass, Bob Dimicco, Andreas Enotiadis.

Pentru 2021, fondatorii îşi doresc să valideze produsul şi să-l lanseze ca software as a service, iar în următoarele 18 luni vizează să înregistreze 100 de clienţi. Managementul targetează atât piaţa din Europa cât şi pe cea din SUA. Printre clienţii Siscale se numără Orange România şi Summit Health, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale din New York.  Compania este înregistrată în Delaware şi are birouri în New Jersey, Bucureşti şi Timişoara. Echipa de cercetare şi dezvoltare a Siscale AI are 32 de oameni şi se află în România.

 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO