Business Hi-Tech

Sistemul de operare mobil Symbian Anna este disponibil şi în România

Sistemul de operare mobil Symbian Anna este disponibil şi în România

Autor: Ştefan Vrabie

29.08.2011, 14:14 772

Symbian Anna, cea mai recentă actualizare pentru terminalele cu sistem de operare Symbian dezvoltat de Nokia, este disponibilă în România, începând de astăzi.

Noua actualizare poate fi descărcată folosind aplicaţia Ovi Suite de pe un computer personal, sau direct pe telefonul mobil de tip smartphone.

Symbian Anna aduce un nou aspect terminalelor Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 şi Nokia E7, prin pictograme noi şi îmbunătăţiri în utilizare. Scrierea de texte pe ecranul tactil este facilitată de împărţirea ecranului în două zone, pentru a permite vizualizarea directorului de mesaje, a paginilor web, a listei de contacte sau a email-ului în acelaşi timp cu tastarea unui mesaj prin intermediul tastaturii virtuale QWERTY.

Software-ul mai aduce îmbunătăţiri navigaţiei Nokia Maps, având rute noi de transport public şi posibilitatea de a face check-in pe reţelele geo-sociale favorite precum Facebook, Foursquare sau Twitter.

Funcţii de business sunt îmbunătăţite prin securitatea sporită prin îmbunătăţirea incriptării de date pe terminalele smartphone Nokia. Utilizatorii business cu terminale Nokia N8, Nokia C7, Nokia C6-01 sau Nokia E7 îşi pot accesa în siguranţă intranetul companiei datorită funcţiilor de suport pentru IPSEC şi SSL VPN.

Actualizarea de software Symbian Anna activează modulul NFC prezent pe terminalul Nokia C7, astfel încât utilizatorii pot transmite fotografii, fişiere video, contacte sau pot juca jocuri de pe un dispozitiv pe altul prin simpla apropiere a acestora; sincronizarea prin NFC permite utilizarea diverselor accesorii Nokia sau de alte tipuri, precum şi citirea etichetelor de tip NFC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO