Business Hi-Tech

Siveco atacă şi piaţa privată de soft pentru agricultură cu o aplicaţie pentru managementul fermelor

Siveco atacă şi piaţa privată de soft pentru...

Autor: Adrian Seceleanu

02.11.2016, 00:03 794

Siveco, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de software, a dezvoltat o aplicaţie pentru managementul fermelor agricole, prin care compania cunoscută pentru dezvoltarea platformei de IT a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) atacă în premieră şi segmentul clienţilor privaţi din această industrie. Noua aplicaţie - dezvoltată de Siveco într-un an de zile - include mai multe module, care le permit fermierilor, printre altele, să gestioneze hărţile cu terenurile lucrate, să gestioneze contractele de arendă sau să aibă o evidenţă a lucrărilor agricole.

Una dintre cele mai importante funcţii este cea prin care fermierii pot simula depunerea cererii pentru sibvenţii de la APIA pentru a vedea ce culturi le-ar aduce cea mai mare sumă de bani, a explicat Gabriel Lospa, directorul departamentului eAgriculture din cadrul Siveco.

Simulatorul este disponibil online şi poate fi utilizat gratuit, conform datelor companiei. Aplicaţia le semnalează fermierilor şi dacă au completat date greşit în documentele pregătite pentru a fi depuse la APIA. Pentru a dezvolta aplicaţia Siveco s-a folosit de datele publice disponibile dar şi de experienţa acumulată în relaţia cu APIA, a precizat Lospa. Aplicaţia poate fi cumpărată şi sub forma unui abonament anual, la preţuri care pornesc de la câteva sute de euro şi pot ajunge la mii de euro, în funcţie de dimensiunea fermei şi de modulele achiziţionate. Aplicaţia poate fi instalată pe computerele companiei sau poate fi accesată prin cloud, conform Siveco. Reprezentanţii companiei nu au dorit să ofere detalii despre numărul de clienţi estimat sau despre veniturile care ar putea fi generate de Inovagria. “Pentru o fermă de 200-300 de hectare preţul abonamentului anual este de câteva sute de euro. Totul este configurabil, în funcţia de situaţia specifică a fermei”, a spus Lospa. El a adăugat că Siveco este gata să asigure servicii de suport şi de implementare la nivel naţional pentru aplicaţie, direct sau prin parteneri. Siveco a înregistrat anul trecut afaceri de 222,7 mil. lei, în scădere cu 14% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO