Business Hi-Tech

Siveco, în topul european al celor mai mari furnizori de eLearning

Siveco, în topul european al celor mai mari furnizori de eLearning

Autor: Mediafax

18.06.2013, 09:13 406

Siveco Romania este în clasamentul european al furnizorilor de eLearning EdTech 20, fiind singura firmă din Europa Centrală şi de Sud-Est aflată în acest top, care reuneşte cele mai inovatoare şi dinamice companii de e-learning la nivel european.

Potrivit unui comunicat Siveco dat publicităţii luni, clasamentul continental al liderilor în furnizarea de soluţii educaţionale este dominat de firme din Marea Britanie şi din ţările nordice, topul realizat de Edxus Group, compania de tehnologie în educaţie şi IBIS Capital, specializată în consultanţă şi investiţii media, clasamentul EdTech promovând exemplele de "best-practices" în domeniul eLearning.

În evaluarea firmelor, juriul a avut în vedere: inovaţia, impactul asupra pieţei, dimensiunea proiectelor derulate şi performanţa financiară înregistrate la nivelul anului trecut de fiecare furnizor european de eLearning.

"Din 2001 încoace, soluţia noastră de eLearning s-a impus în marile competiţii europene şi globale. Această evaluare internaţională, obiectivă, probează valoarea soluţiilor şi proiectelor noastre de informatizare a domeniului educaţional. Faptul că suntem singura firmă din Europa Centrală şi de Sud-Est nominalizată în acest top este absolut remarcabil. Practic, în afară de o firmă din Rusia, toţi nominalizaţii vin din Marea Britanie, Germania, Danemarca, Irlanda, Islanda. Avem astfel cea mai corectă imagine asupra pieţei europene de eLeaning, în care echipa noastră concurează de la egal la egal cu cele mai mari nume din domeniul informatizării educaţiei", a declarat Irina Socol, preşedinte şi director general SIVECO Romania.

În clasamentul EdTech se mai află firma irlandeză ALISON, 10 companii din Marea Britanie (Brightwave, Classroom Monitor, GCSEPod, Languagelab, Languagenut, Mangahigh, Mendeley, EPIC Learning, Twig World, Virtual College ), 2 firme din Suedia (Coursio, FindCourses), o firmă islandeză (InfoMentor), o firmă elveţiană (Itycom), 2 firme daneze (Labster, Serious Games Interactive), şi o firmă germană (Sofatutor). În afară de SIVECO, singura companie din afara spaţiului nord-european este Dnevnick, din Rusia.

Dacă din punct de vedere geografic este mai mult decât evidentă dominaţia firmelor din ţările nordice, care evoluează pe pieţe mature, extrem de concurenţiale, din punct de vedere al tendinţelor esenţiale în privinţa tehnologiilor în educaţie, competiţia EdTech pune în prim plan noile generaţii de SaaS (software as a service), platforme instrucţionale, conţinut multimedia şi funcţionalităţi de analiză care permit învăţarea adaptivă şi derularea de procese de testare.

"Am fost impresionaţi de nivelul de inovaţie adus de numeroase companii din toată Europa, atât pe segmentul educaţiei în mediul academic, cât şi pe cel dedicat instruirii angajaţilor din companii. Analiza a relevat creşteri semnificative ale industriei de tehnologie în educaţie din Europa, dar şi o fragmentare mare a acestei pieţe. De aceea, considerăm necesară o consolidare a acestei industrii, care este în acelaşi timp inevitabilă pentru încurajarea expansiunii performerilor ei, capabili să concureze la nivel regional şi global", a declarat Benjamin Vedrenne-Cloquet, CEO şi co-fondator al Edxus Group.

Soluţiile de eLearning dezvoltate de Siveco Romania acoperă o arie extrem de extinsă: de la crearea de conţinut educaţional interactiv (peste 45.000 de obiecte de învăţare), la dezvoltarea de platforme de eLearning şi portaluri educaţionale. Acestea sunt adresate unui public extrem de variat: elevi, profesori, studenţi, angajaţi, factori de decizie din sistemul educaţional, fiind utilizate de peste 25.000 de şcoli din Europa, Orientul Mijlociu, ţările din zona CIS şi Africa.

În 2005, SIVECO Romania a devenit un nume de referinţă pe harta mondială a învăţământului asistat de calculator, cu ocazia World Summit for Information Society. Siveco a devenit atunci prima companie din România care a primit Premiul I la secţiunea eLearning, iar lecţiile interactive AeL, disponibile în toate şcolile din România, au primit titlul de "cel mai bun conţinut educaţional din lume", într-o competiţie la care au concurat proiecte din 168 de ţări.

Soluţiile SIVECO Romania contribuie la reducerea decalajelor digitale, îmbunătăţind activitatea multor instituţii publice precum Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătăţii, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Ministerul de Finanţe.

Compania are expertiză de 21 de ani în proiecte complexe, de anvergură naţională, cu impact social deosebit, precum cele dezvoltate pentru Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), Agenţia de Plăţi şi Intervenţii pentru Agricultură (APIA), Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), Agenţia Naţională de Ocupare a Forţei de Muncă (ANOFM), Autoritatea Naţională Vamală (ANV), Biroul de Credit, Inspectoratul General al Poliţiei Române etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO