Business Hi-Tech

Skype: bani mai multi din videotelefonie

22.07.2005, 19:32 37

Operatorul de telefonie prin Internet Skype, care are cateva zeci de milioane de utilizatori in intreaga lume, si-a propus sa atraga incasari mai serioase, prin trecerea la servicii de videotelefonie printr-o aplicatie similara celei utilizate pentru serviciile de voce, relateaza presa internationala.

Skype a devenit cunoscut in intreaga lume pentru ca a lansat o aplicatie gratuita care permite comunicatii fara costuri intre clientii sai si apeluri in alte retele incepand de la 2 centi pe minut. Incasarile actuale ale companiei nu au fost facute publice, dar specialistii in domeniu estimeaza ca videotelefonia online ar putea duce cifra de afaceri a Skype spre 6-10 miliarde de dolari (4,9 - 8,2 miliarde de euro) pe an.

Niklas Zennstrom, cofondator si director executiv al companiei, a facut o demonstratie a versiunii beta (de testare) a programului Skype in cadrul unei prezentari desfasurate la Universitatea Stanford. Aplicatia se bazeaza pe tehnologia de telecomunicatii utilizata de actualul Skype, iar testarea are caracter intern. Oficialul nu a precizat data lansarii produsului final.

Zennstrom a precizat ca prin combinarea inovatiilor venite din partea dezvoltatorilor si a colaboratorilor spera sa propulseze afacerea Skype la nivelul mai marilor jucatori ai Internet-ului, Google si Yahoo.

Software-ul Skype a fost descarcat de peste 132 de milioane de ori si beneficiaza in orice moment al zilei de pana la 3 milioane de utilizatori simultan. Analistii considera ca intrarea Skype pe scena aplicatiilor de videotelefonie poate conduce la schimbari sensibile pe acest sector.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO