Business Hi-Tech

Slim si eleganta isi face treaba constiincioasa

22.09.2004, 00:00 21



Lansata in aprilie 2004, camera foto Sony Cyber-Shot DSC-T11 vine ca succesor al lui T-1 si are greaua misiune de a continua o linie de succes. In primul rand, este un model care arata foarte elegant, are doar 17 mm grosime, este perfect plat si este "ambalat" intr-o carcasa in intregime din otel, lucru care ii confera un feeling solid. Chiar si atunci cand folositi zoom-ul camera va ramane plata, lucru datorat lentilelor Carl Zeiss Vario Tessar care asigura un zoom optic in interior, fara a mai extinde obiectivul in afara. Senzatia este de confort total, dar trebuie sa aveti grija sa nu intrati cu degetul in dreptul obiectivului. Nu are vizor optic dar va asigur ca nu ii veti simti lipsa datorita display-ului LCD gigant cu diagonala de 6,35 cm care vine cu o calitate excelenta a imaginii. Specialistii Sony au conceput display-ul sa foloseasca lumina naturala pentru a imbunatati imaginea, iar rezultatul este unul din acele modele de camera foto la care nu va veti plange de display nici cand este direct in bataia soarelui. Sony ar fi putut imbunatati priza atunci cand tineti camera in mana, adaugand un strat de cauciuc care nu cred ca ar fi modificat prea mult aspectul exterior.



Comenzile sunt intuitive, bine plasate si nu vor pune probleme nici celor cu degete mai groase pentru ca sunt bine reliefate si totodata au un feedback bun la apasare. Poate la prima atingere veti gasi un pic complicate procedurile de setare dar dupa scurt timp veti constata ca totul este cat se poate de logic. Setarile des modificate, cum ar fi rezolutia sau folosirea blitului se fac printr-o simpla apasare de buton, dar este recomandat sa rasfoiti macar manualul pentru ca altfel este posibil sa "bajbaiti" dupa anumite setari si sa dati vina pe producator. Foarte important este ca puteti revedea ultima poza facuta cu o singura apasare de buton si daca considerati ca nu este reusita o stergeti dintr-o miscare.



Din momentul in care apasati butonul de start in maxim 3 secunde, care reprezinta un timp bun pentru aceasta categorie, sunteti gata de pozat . Puteti crea mai multe directoare pe cardul de memorie, pentru diferite categorii de poze. Functia de autofocus este excelenta si nu veti avea dezamagiri daca nu folositi focus-ul manual. In privinta clipurilor video aveti optiunea de a ajusta zoom-ul doar inainte de a incepe filmarea, dar nu mai sunteti limitati la durata: singura limita este capacitatea cardului de memorie care in cazul Memory Stick poate ajunge si la 512 MB sau chiar 1 GB.



Pentru descarcarea materialelor capturate camera se conecteaza la calculator prin USB dar numai asezata pe un suport special, lucru care poate fi deranjant mai ales in deplasare, pentru ca trebuie sa "carati" inca o piesa de plastic, care nu poate fi aruncata oriunde in bagaje. Alimentarea nu dureaza mai mult de 2-3 ore si se realizeaza printr-un cablu conectat direct la camera. De notat ca in timp ce realizati transferul de fotografii din camera in PC, bateria nu se incarca.



In conditii de fotografiere intensa, cu blit pentru fiecare poza, bateria va ajunge pentru aproximativ 80 de fotografii la rezolutie maxima, ceea ce este o cifra foarte buna. Un singur aspect ii umbreste performantele: optiunea de eliminare a efectului de ochi rosii va poate provoca surprize.



Per total este un model point-and-shoot performant dar mai ales elegant. Avand in vedere pretul, acest model se adreseaza celor care doresc un aparat foto digital capabil, care sa poata fi folosit in mod auto (utilizatorul sa nu mai trebuiasca sa faca reglaje in timpul fotografierii) si care sa nu atarne greu in buzunar. Nota 10 pentru look dar nu veti fi dezamagiti nici de performante.





Pret: 600 euro



Produsul poate fi gasit in magazinele Flamingo Computers.





Caracteristici tehnice



Rezolutie senzor: 5,1 megapixeli



Zoom: 3x optic



5 puncte de autofocus



Rezolutia maxima a imaginii: 2.592 x 1.944 pixeli



Rezolutia maxima a clipului video: 640 x 480 pixeli la 30 fps (cadre pe secunda)



Blit integrat



Display LCD: 6,35 cm (2,5 inci) cu 211.000 pixeli rezolutie



Suport de memorie: Memory Stick Pro Duo



Compatibila cu standardele de printare: Exif Print, PictBridge, Print Image Matching II



Acumulator Li-Ion inclus



Dimensiuni: 103 x 60 x 17 mm



Greutate: 186 grame inclusiv bateria

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO