Business Hi-Tech

Smart Bill din Sibiu ia o investiţie de 1 mil. euro de la Catalyst şi Gecad Group

Smart Bill din Sibiu ia o investiţie de 1 mil. euro de...

Autor: Adrian Seceleanu

10.03.2016, 00:04 1516
Furnizorul de servicii de facturare Intelligent IT din Sibiu - care acţionează pe piaţă sub brandul Smart Bill - a primit în februarie o investiţie de 1,058 mil. euro de la fondurile Catalyst şi Gecad Group, care au preluat printr-o operaţiune de majorare de capital peste 30% din acţiunile firmei.

Fondul de private equity Catalyst România a preluat în schimbul unei sume de 829.176 de euro un pachet de 24,98% din acţiunile Smart Bill, în timp ce Gecad Group a plătit 229.771 euro pentru 6,94% din titlurile companiei. Investiţia Catalyst şi Gecad evaluează Smart Bill la 3,3 mil. euro. Banii vor fi utilizaţi pentru expansiune, inclusiv pe alte pieţe, a declarat Radu Hasan, director general al companiei Smart Bill. „Obiectivul pentru următorii ani este de a ne consolida poziţia de lideri ai pieţei de facturare şi gestiune cloud din România, dar şi urmărirea de alte oportunităţi, cum ar fi facturarea electronică sau chiar intrarea pe alte pieţe emergente, similare cu piaţa românească”.

Lansat în 2007 de către Ioana Hasan, Radu Hasan şi Mircea Căpăţână, Smart Bill este - conform datelor comunicate de companie - cel mai utilizat program de facturare şi gestiune contabilă din România.

În prezent, serviciul este folosit de peste 33.000 de clienţi ce emit circa un milion de facturi pe lună, cu o valoare de peste 2 mld. euro pe an.

“Suntem încrezători ca Smart Bill poate să crească în continuare foarte rapid, peste avansul pieţei de servicii cloud pentru afaceri din România. Evoluţia accelerată este potenţată de investiţia realizată, precum şi de echipa excelentă de antreprenori şi management”, a declarat Marius Ghenea, Investment Director al 3TS Catalyst România. Ghenea a intrat în Consiliul de administraţie după realizarea investiţiei.

“Investiţia va susţine dezvoltarea companiei şi intrarea pe noi pieţe emergente. În evoluţia Smart Bill urmează o perioadă de creştere semnificativă, motiv pentru care îi vom susţine în mod activ, având în vedere profesionalismul şi curajul demonstrat în ultimii ani în asumarea unor decizii de business importante" a declarat Radu Georgescu, partener fondator al Gecad Group.

După finalizarea tranzacţiei, structura acţionariatului companiei Intelligent IT era următoarea: Radu Hasan - 23,96%, Ioana Hasan - 23,14%, Mircea Căpăţâna - 17,56%, Lucian Todea - 3,4%, Catalyst – 24,98% şi Concentric (Gecad Group) - 6,94%.

La jumătatea anului 2014 compania avea aproximativ 23.000 de clienţi, conform datelor comunicate la acea dată de companie.

În 2014 compania Intelligent IT a înregistrat o cifră de afaceri de 1,8 mil. lei, în creştere cu 14% faţă de anul anterior şi o pierdere netă de 87.166 lei, faţă de un câştig net de 92.575 lei în 2013, conform datelor de pe pagina web a Ministerului finanţelor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO