Business Hi-Tech

SmartBill, care a dezvoltat o soluţie de facturare şi gestiune pentru IMM-uri, a ajuns la peste 65.000 de utilizatori. „Prin SmartBill se emit lunar peste 4 milioane de facturi, care anual au, cumulat, o valoare de peste 14 mld. euro”

Radu Hasan, CEO şi cofondator al SmartBill.

Radu Hasan, CEO şi cofondator al SmartBill.

Autor: Alexandra Cepăreanu

13.04.2022, 14:01 378

SmartBill, companie care operează o soluţie de facturare şi gestiune pentru IMM-uri, care are în acţionariat şi compania norvegiană Visma, a ajuns la o reţea de peste 65.000 de utilizatori în cei 15 ani de activitate, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Ne-am propus să eliminăm munca manuală şi să oferim oricărei afaceri posibilitatea de automatizare a activităţilor administrative, astfel că facem constant paşi spre acest obiectiv. Sunt de părere că operaţiunile de facturare, gestiune şi contabilitate ale unei companii nu ar trebui sa fie dificil de realizat în condiţiile actuale, în care tehnologia ne poate ajuta să ne simplificăm cu adevărat vieţile şi să ne concentrăm pe dezvoltare şi îndeplinirea obiectivelor propuse”, a spus Radu Hasan, CEO şi cofondator al SmartBill.

În prezent, prin intermediul SmartBill se emit lunar peste 4.000.000 de facturi, care anual au, cumulat, o valoare de peste 14 miliarde de euro.

De asemenea, în 2021, SmartBill a avut vânzări în valoare de 5 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 44% faţă de anul 2020, când compania a înregistrat un volum de până la 3,45 milioane de euro.

În 2020, grupul norvegian Visma a preluat jumătate din compania SmartBill, dar fondatorii păstrează controlul firmei care a înregistrat o cifră de afaceri de peste 17 milioane de lei, conform ultimului bilanţ publicat, fiind unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa softurilor financiar-contabile, au mai spus reprezentanţii SmartBill.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO