Business Hi-Tech

Snapchat, reţeaua de socializare care îşi autodistruge mesajele, va difuza ştiri de la CNN şi alte companii media

Snapchat, reţeaua de socializare care îşi autodistruge...

Autor: Madalina Cerban

28.01.2015, 14:44 321

Snapchat a lansat, marţi, serviciul Discover, care include "canale" de difuzare de conţinut (ştiri, articole, clipuri video, imagini) de la mai multe companii media partenere (National Geographic, Vice, Yahoo News, People, Daily Mail, Comedy Central, Cosmopolitan, CNN, Food Network şi ESPN), potrivit site-ului techcrunch.com.

Aceste informaţii vor fi disponibile utilizatorilor care accesează reţeaua de socializare Snapchat de pe dispozitive mobile. Prin lansarea acestui serviciu, competiţia dintre Snapchat şi alte reţele de socializare, precum Facebook şi Twitter, se intensifică, precizează Reuters.

Pe fiecare canal dedicat partenerilor săi media vor fi transmise între cinci şi zece ştiri în fiecare zi. După 24 de ore de la difuzare, aceste ştiri vor dispărea de pe Snapchat, renumită pentru faptul că mesajele şi fotografiile postate pe aceasta se autodistrug la câteva secunde după ce sunt văzute de utilizatori.

Adăugarea de conţinut informativ şi de divertisment reprezintă cea mai recentă direcţie de dezvoltare a reţelei de socializare Snapchat, care are sediul central în Los Angeles şi care este foarte populară în rândul adolescenţilor.

În luna noiembrie, Snapchat a încheiat un parteneriat cu compania de plăţi online Square, în baza căruia oferă un serviciu care le permite utilizatorilor reţelei de socializare să îşi trimită bani unii altora.

Acest serviciu pentru telefoane inteligente a devenit foarte popular după lansarea sa în septembrie 2011. Însă succesul său a generat multe îngrijorări, pentru că aplicaţia poate să ofere adolescenţilor o falsă impresie de securitate atunci când îşi publică fotografiile.

Snapchat a intrat în atenţia internaţională a media după ce atât Facebook, cât şi Google au făcut oferte de 3 miliarde de dolari, respectiv 4 miliarde de dolari pentru a cumpăra această aplicaţie. Însă, Snapchat a refuzat ambele oferte.

Pe de altă parte, în luna iulie a anului trecut, huffingtonpost.com relata că Snapchat este în negocieri cu mai multe companii chineze pentru o investiţie care ar putea să ridice valoarea acesteia la o sumă de 10 miliarde de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO