Business Hi-Tech

SNR cumpără servicii pentru reţeaua WiMax de 6 mil. euro

Autor: Magraon Andreea

28.11.2010, 23:10 50

Societatea Naţională de Radiocomunicaţii (SNR) va organiza lunaviitoare o licitaţie pentru a achiziţiona servicii de dezvoltare areţelei de transport şi acces la clienţii reţelei de comunicaţiifără fir Worldwide Interoperability for Microwave Access (WiMAX),potrivit unui anunţ de participare publicat pe e-licitatie.ro.Valoarea contractului este de 26,4 milioane de lei (6,1 milioane deeuro). WiMAX este un standard care permite furnizarea de serviciide acces la internet la viteze ridicate, pe arii extinse, de pânăla 65 km, prin tehnologii fără fir.

Companiile care doresc să participe la licitaţie trebuie sădepună o garanţie de participare de 100.000 de lei (23.000 de euro)plus una de bună execuţie de 5% din valoarea contractului fără TVA.De asemenea, cifra de afacere a companiilor participante trebuie săfi fost în ultimul an de cel puţin 29 de milioane de lei (6,7milioane de euro).

Ministerului Comunicaţiilor, acţionarul unic, a adoptat în iunieo hotărâre prin care SNR va contracta un împrumut de aproximativ130 mil. euro pentru refinanţarea creditelor. Refinanţarea esteparte a programului de modernizare, reorganizare şi reducere acheltuielilor SNR, adoptat prin hotărâre de guvern la începtullunii mai. Ministrul comunicaţiilor Valerian Vreme a declaratsăptămâna trecută că în 2011 vor fi disponibilizaţi 450 de angajaţidin cei 2.000 ai SNR.

În luna iulie a acestui an, SNR a anunţat că UniCredit ŢiriacBank a câştigat o licitaţie pentru acordarea unui credit de 10milioane de euro destinat achiziţionării de produse, lucrări şiservicii auxiliare necesare realizării proiectului WiMAX.Înfiinţată în anul 1991, SNR este principalul furnizor de serviciide radiocomunicaţii din România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO