Business Hi-Tech

SoftBank şi revoluţia tehnologică: Cel mai mare fond de investiţii din high-tech pariază aproape 4 miliarde de dolari pe giganţi precum Amazon şi Tesla

Masayoshi Son, fondatorul şi CEO-ul SoftBank: „Momentan ne concentrăm asupra companiilor care conduc revoluţia tehnologică”

Masayoshi Son, fondatorul şi CEO-ul SoftBank: „Momentan ne concentrăm asupra companiilor care conduc revoluţia tehnologică”

Autor: Eduard Ivanovici

18.08.2020, 13:48 300

Conglomeratul japonez SoftBank a investit 3,9 miliarde de dolari în 25 din cele mai mari companii tech din lume, incluzând aici giganţi precum Amazon, Tesla, Netflix şi Alphabet, notează Bloomberg.

Cel mai mare fond de investiţii din high-tech deţine acţiuni în valoare de 1,04 miliarde de dolari la Amazon, 475 de milioane de dolari la Alphabet – compania-mamă a Google, 248,6 milioane la Adobe – unul dintre cei mai mari producători de software-uri de design din lume, 189 de milioane la Netflix, 183 de milioane la Microsoft şi 122,9 milioane la Tesla.

Compania a revenit pe plus după ce înregistrase pierderi masive în anul fiscal ce s-a încheiat pe 31 martie, raportând săptămâna trecută un profit net de 11,8 miliarde de dolari pentru T2/2020.

SoftBank a pierdut 9 miliarde de dolari până la sfârşitul lui martie, cel mai prost rezultat din istoria conglomeratului, după ce Vision Fund, vehiculul de 100 de miliarde de dolari care a investit în startup-uri precum Uber şi WeWork, înregistrase pierderi de 17 miliarde de dolari.

„Trebuie să explorăm cât mai multe unghiuri şi sfere de abordare. Însă momentan ne concentrăm asupra companiilor care conduc revoluţia tehnologică. Acesta este scopul companiei noastre”, a declarat Masayoshi Son, fondatorul şi CEO-ul SoftBank.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO