Business Hi-Tech

Soluţie românească: Telefonul înlocuieşte cardul şi stochează bonurile de casă

Soluţie românească: Telefonul înlocuieşte cardul şi stochează bonurile de casă

Foto Shutterstock

Autor: Adrian Seceleanu

17.09.2013, 21:09 2601

Romanian Business Consult (RBC), cel mai mare integrator local de soluţii IT pentru companiile de retail şi din industria alimentară, cu afaceri de 15 mil. euro anul trecut, a dezvoltat o aplicaţie care le va permite utilizatorilor să facă plăţi cu telefonul mobil, dar şi să importe şi să păstreze pe smartphone bonurile de casă, cu toate detaliile legate de produsele cumpărate şi preţul lor.

„Interesul este foarte mare deocamdată din partea retailerilor şi suntem în discuţii cu mai multe bănci. Sperăm să avem o soluţie funcţională în trei până la şase luni. Ne aşteptăm să migreze spre soluţia noastră clienţi care acum plătesc cu cardul sau cu cash“, a declarat pentru ZF Andrei Bojiţa, directorul general al RBC.

Bonul de casă va ajunge pe aplicaţia de smartphone după ce clientul va scana un cod special aflat pe casa de mar­cat, iar plata se va realiza, după introducerea unui cod pin, folosind datele unui card preînregistrate în sistem. „Adu­cem expertiza noastră de furnizor de software pentru casa de marcat şi o integrăm cu aplicaţia noastră.“

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 18.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

AFACERI DE LA ZERO