Business Hi-Tech

Sondaj platforma de cursuri Upriserz: Românii alocă în medie 23 euro pe lună pentru educaţie; mai puţin de 1 din 10 români cheltuiesc bugete de 75-167 euro pe lună pentru a învăţa

Sondaj platforma de cursuri Upriserz: Românii alocă în...

Autor: Roxana Rosu

07.09.2022, 10:59 309

Circa 7 din 10 români cheltuiesc cel mult 25 euro pe lună pentru educaţie, iar 7% preferă să utilizeze resurse de învăţare gratuite, arată un studiu realizat pentru Upriserz, platformă de educaţie online dedicată antreprenorilor şi profesioniştilor din piaţa muncii.

La polul opus, mai puţin de 1 din 10 români cheltuiesc bugete mari, cuprinse între 75 euro şi 167 euro pe lună, în scopul educării.

Sondajul arată şi că un român rezervă săptămânal aproximativ 4.5 ore pentru activităţi dedicate învăţării: citit, participat la cursuri, evenimente sau webinarii, podcasturi sau informându-se despre diferite teme de interes. Cel mai mult timp îl alocă tinerii (peste 7 ore pe săptămână) şi seniorii (aproape 6 ore pe săptămână), aceştia din urmă dispunând de mai mult timp liber.

În schimb, persoanele active pe piaţa muncii petrec aproximativ 4 ore pe săptămână învăţând.

„Ne bucurăm să vedem că interesul românilor faţă de educaţia continuă este în creştere. Este important să păstrăm trendul ascendent la acest capitol, întrucât România se situează pe ultimele poziţii în statisticile europene referitoare la continuarea procesului de învăţare după absolvirea cursurilor unei instituţii de învăţământ. Platformele de educaţie online au reuşit să satisfacă nevoile celor care sunt interesaţi să se perfecţioneze, să acumuleze cunoştinţe din domenii diverse, sau au nevoie de sprijin în orientarea în carieră”, a declarat Lorand Soares-Szasz, CEO Upriserz.

Mai mult de jumătate (52%) dintre respondenţi sunt de părere că învăţarea se realizează în decursul întregii vieţii, în timp ce una din trei persoane (33%) consideră că învăţarea se face în perioada de început a vieţii, în copilărie sau adolescenţă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO