Business Hi-Tech

Sony a prezentat PlayStation 4, prima consolă din ultimii şapte ani

Sony a prezentat PlayStation 4, prima consolă din ultimii şapte ani

AFP/Mediafax Foto

Autor: Anca Dumitrescu

22.02.2013, 00:06 1896

Sony a prezentat la New York PlayStation 4, prima consolă de jocuri a companiei din ultimii şapte ani, la care a introdus funcţii cloud şi de social-media, obiectivul directorului general Kazuo Hirai fiind de a relansa vânzările, transmite Bloomberg.

Utilizatorii PlayStation 4 vor putea vedea ce prieteni sunt prezenţi la un moment dat şi să preia jocuri în derulare de la alţi participanţi.

Consola va fi lansată pe piaţă pentru viitorul sezon al sărbătorilor de iarnă, a precizat Sony, fără să anunţe şi preţurile. PlayStation 4 îşi va face debutul într-o perioadă în care industria de profil se orientează către jocurile pe terminale mobile, astfel că apare întrebarea dacă pasionaţii de jocuri vor mai cheltui câteva sute de dolari pentru un nou aparat. Consola imită arhitectura deschisă a smartphone-urilor, care încurajează dezvoltatorii mici să creeze noi titluri pentru numărul tot mai mare al amatorilor de jocuri.

"Noua PlayStation îmbunătăţită nu este revoluţionară pentru a putea depăşi modificările care au loc în industrie. Accentul mare pus de Sony pe aspectul social al PlayStation 4 este un pic cam ambiţios", consideră Amir Anvarzadeh, manager la BGC Partners în Singapore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO