Business Hi-Tech

Sony si Kodak au ajuns la tribunal

02.04.2004, 00:00 22

Compania nipona Sony a introdus o actiune in justitie impotriva firmei americane Eastman Kodak, demers care intensifica lupta dintre cele doua companii pe piata extrem de disputata a camerelor foto digitale.
Sony, unul dintre cei mai mari fabricanti de camere foto digitale, cu o cota de circa 20% din piata mondiala, a indicat in plangerea depusa la un tribunal federal din New Jersey ca firma Kodak i-a incalcat drepturile decurgand din 10 brevete de inventie legate de camerele digitale. Sony cere despagubiri si o hotarare judecatoreasca prin care Kodak sa fie obligata sa inceteze actele incriminate.
In luna martie, Eastman Kodak a intentat proces Sony pe motivul ca firma nipona i-a incalcat drepturile decurgand din 10 brevete de inventie legate de fotografierea digitala. Purtatorul de cuvant al Kodak, Gerard Meuchner, a declarat ca procesul a fost intentat dupa esecul discutiilor dintre cele doua companii, care au durat aproape trei ani si din care Kodak sperase sa rezulte un acord de licenta.
Sony a precizat ca actiunea sa nu reprezinta un contraatac la procesul intentat de compania americana si ca vizeaza brevete diferite de cele prevazute de Kodak.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO