Business Hi-Tech

Sorin Cosmescu, CEO al EXE Software: Pentru 2022 ne propunem creşterea cifrei de afaceri cu 20%, mărirea echipei şi adoptarea câtorva tehnologii noi

Sorin Cosmescu, CEO al EXE Software

Sorin Cosmescu, CEO al EXE Software

Autor: Alexandra Cepăreanu

04.02.2022, 12:28 87

Compania EXE Software, specializată în dezvoltare de soluţii software, cu aproape 90 de angajaţi în Bucureşti, are ca obiectiv pentru anul în curs extinderea echipei şi menţinerea ritmului de creştere a cifrei de afaceri înregistrat pe parcursul anului trecut, de circa 20%, arată un comunicat transmis de reprezentanţii companiei. EXE Software a închis anul 2020 cu afaceri de peste 21,9 milioane de lei, arată ultimele date publice de pe site-ul Ministerului de Finanţe.

„EXE Software este angrenată în proiecte mari de dezvoltare de platforme pentru tranzacţionarea de bunuri şi servicii online, soluţii software pentru automatizarea fluxurilor de lucru interne şi platforme de analiză şi raportare de date. Pentru 2022, ne propunem păstrarea ritmului de creştere a cifrei de afaceri de 17-20%, mărirea echipei, dar şi adoptarea câtorva tehnologii noi”, a spus Sorin Cosmescu, CEO al EXE Software.

El a menţionat faptul că digitalizarea accelerată indusă de pandemie a asigurat şi va asigura în continuare creşteri în domeniul IT, companiile din România fiind conectate la piaţa globală de IT.

„Lucrul remote a facut posibilă şi globalizarea forţei de muncă, cu avantajele şi dezavantajele ei, aria de recrutare de noi talente extinzându-se la nivel naţional, dar şi în afara graniţelor. Din 2021, păstrăm lucrurile bune, precum creşterea numărului de comenzi pentru soluţii software la comandă şi maturizarea accelerată a tehnologiilor care vin să suţină transformarea digitală şi lucrul remote.”

În prezent, compania are în desfăşurare un proiect intern de transformare a modului de lucru în proiectele de dezvoltare şi asigurarea serviciilor de suport tehnic, astfel încât să existe o alocare mai eficientă a resurselor de programare şi o integrare mai rapidă a noilor veniţi în angrenajele companiei.

De asemenea, EXE Software, înfiinţată în 2001 şi specializată în furnizarea de soluţii şi servicii IT de tip enterprise, are clienţi din Uniunea Europeană, America de Nord, America de Sud, Asia şi Africa.

În ceea ce priveşte tehnologiile populare, reprezentanţii companiei locale EXE Software consideră că în 2022 vor fi în centrul atenţiei Cloud Computing, Metaverse, 5G şi Wi-FI6, Blockchain, Non-Fungible Tokens (NFTs), Artificial Intelligence (AI) şi Machine Learning (ML), precum şi CyberSecurity.

„Deja prezente în viaţa noastră prin electrocasnicele inteligente sau automobilele autonome, aceste tehnologii vor contribui la automatizarea proceselor de business şi vor sta la baza noilor lumi virtuale, în care utilizatorii pot interacţiona, socializa, explora şi crea conţinut, monetizabil ulterior prin tranzacţii virtuale.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO