Business Hi-Tech

Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM: Sper ca în 2018 să putem organiza licitaţia pentru 5G

Sorin Grindeanu, preşedinte ANCOM: Sper ca în 2018 să...

Autor: Anca Olteanu, Mediafax

23.11.2017, 15:34 483

„În ceea ce priveşte 5G, vreau să vă spun că suntem preocupaţi, înaintăm cu un ritm destul de alert. Vrem să ţinem pasul cu tot ce înseamnă reglementări internaţionale, standardizare. Dacă lucrurile merg bine, sper ca undeva la anul să putem organiza licitaţia. Această licitaţie trebuie făcută în momentul în care statul român câştigă cel mai mult din utilizarea acestor frecvenţe. Trebuie găsit acel moment potrivit astfel încât utilizarea acestor frecvenţe să aducă statului un venit consistent, aşa cum s-a întâmplat în cazul 4G", a declarat preşedintele ANCOM, Sorin Grindeanu.

ANCOM a lansat, la finalul lunii iunie, o consultare privind drepturile de utilizare a spectrului radio în perspectiva 5G.

Grindeanu transmitea, în iunie, când ocupa funcţia de premier, că Guvernul va lansa o consultare publică pentru a evalua interesul pieţei în tehnologia 5G, în vederea acordării primelor licenţe în România, în 2018, astfel încât primele reţele să fie funcţionale în 2020.

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat numirea fostului premier Sorin Grindeanu în postul de preşedinte al ANCOM, cu 270 de voturi favorabile şi 117 împotrivă, la începutul lunii noiembrie, după demisia lui Adrian Diţă.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) reglementează o piaţă în valoare de peste 4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO