Business Hi-Tech

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM: România are nevoie de tehnologia 5G

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM

Autor: Adrian Seceleanu

02.10.2018, 00:04 436

România are ne­voie să fie „în prima linie” a ţărilor care adoptă 5G nu doar pentru că noua gene­raţie de reţele de co­mu­nicaţii va duce la o explozie a utili­zării unor tehno­logii pre­cum inteli­genţa arti­fi­cială sau inter­net of thing, ci şi pentru că, odată dez­voltată, aceas­tă in­frastructură poate contribui la re­du­cerea decalajelor dintre mediul rural şi urban, afirmă Sorin Grindeanu, pre­şedintele ANCOM, într-o opinie scrisă pentru ZF.

„Prioritatea insti­tuţiei pe care o conduc, dar şi a mea personal este ca România să fie în prima linie a ţărilor care adoptă această tehnologie”, afirmă el.  „Am auzit de multe ori că România nu are ne­voie acum de astfel de tehnologii avan­sate, pentru că noi avem alte probleme, mult mai grave, de rezolvat. Nu avem cana­li­zări, nu avem drumuri, rata de şcolarizare e mult prea mică. Aşa e, avem foarte multe pro­bleme, dar tehnologia nu este obstacol în calea rezolvării lor, ci, din contră, facilitează progresul şi dezvoltarea. În mod spe­cial, cred că introducerea 5G poate ajuta la reducerea decalajelor dintre rural şi urban.”

 

Citiţi aici opinia scrisă de Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO