Business Hi-Tech

Sorin Manea, Samsung România: Piaţa locală este însetată de smartphone-uri

Sorin Manea, Samsung România: Piaţa locală este însetată de smartphone-uri

Autor: Claudiu Ilioiu, Adrian Dumitrache - Mediafax

24.04.2012, 11:40 583

Vânzările de telefoane inteligente (smartphone-uri) pe piaţa locală vor depăşi un milion de unităţi în acest an, pe fondul unei cererii foarte ridicate, a declarat, directorul diviziei Telecom al Samsung România, Sorin Manea, în cadrul evenimentului ZF Mobilio-Apps & Business Forum, un eveniment care are drept temă centrală evoluţia pieţei locale de aplicaţii pe mobil şi modalităţile prin care dezvoltatorii locali pot profita de oportunităţile create de explozia vânzărilor de mobile inteligente.

"Veşti bune nu vin de la producători sau de la operatori, ci de la piaţă, care a început să ceară tot mai multe smartphone-uri, iar producătorii s-au pliat pe această cerere. Aşa cum am mai spus, estimez că pe piaţa românească se vor vinde în acest an un milion de smartphone-uri, dar cifrele de la începutul acestui mă fac să cred că cifra va fi depăşită. Piaţa este însetată de smartphone-uri. Trecerea este extrem de rapidă, mult mai rapidă decât se anticipa în a doua parte a anului 2011", a spus Manea.

Traficul din Bucureşti ajută în anumită măsură consumul de aplicaţii şi utilizarea de telefoane inteligente. " Piriviţi la semafoarele din Bucureşti şi veţi vedea fiecare participant care aşteaptă în trafic că utilizează un smartphone", a mai adăugat Manea.

Evenimentul este organizat de Ziarul Financiar în parteneriat cu Vodafone, Nokia, Samsung şi Penta Group la Athenee Palace Hilton din centrul capitalei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO