Business Hi-Tech

Spania taie tarifele de interconectare pe mobil cu 40%

Spania taie tarifele de interconectare pe mobil cu 40%

Autor: Adrian Seceleanu

11.08.2017, 00:04 541

Comisia Naţională pentru Pieţe şi Competiţie (CNMC) din Spania, autoritatea care face regulile şi pe piaţa de telecomunicaţii, a lansat în consultare publică un proiect de decizie care prevede reducerea cu 40% a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă, de la 1,09 eurocenţi / minut în prezent la 0,65 de eurocenţi / minut. 

Actualul tarif este în vigoare din iulie 2013. CNMC şi-a argumentat propunerea prin impactul pozitiv al reducerii asupra competiţiei de pe piaţă. „Reducerile din trecut ale tarifelor de inter­conectare au avut un impact pozitiv asupra com­pe­tiţiei şi au determinat o creş­te­re a traficului între reţe­lele de telefonie mobilă”, con­form expunerii de motive a CNMC. Propunerea autorităţii de reglementare din Spania, una dintre cele mai mari pieţe de telecom din Uniunea Europeană, pune sub semnul întrebării argumentele invocate de Autoritatea de Regle­men­tare în Comuni­caţii din România (ANCOM) în sprijinul propunerii sale din luna iunie de îngheţare a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă la nivelul de 0,96 de eurocenţi pe minut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO