Business internaţional

Spania taie tarifele de interconectare pe mobil cu 40%

11 aug 2017 Autor: Adrian Seceleanu

Comisia Naţională pentru Pieţe şi Competiţie (CNMC) din Spania, autoritatea care face regulile şi pe piaţa de telecomunicaţii, a lansat în consultare publică un proiect de decizie care prevede reducerea cu 40% a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă, de la 1,09 eurocenţi / minut în prezent la 0,65 de eurocenţi / minut. 

Actualul tarif este în vigoare din iulie 2013. CNMC şi-a argumentat propunerea prin impactul pozitiv al reducerii asupra competiţiei de pe piaţă. „Reducerile din trecut ale tarifelor de inter­conectare au avut un impact pozitiv asupra com­pe­tiţiei şi au determinat o creş­te­re a traficului între reţe­lele de telefonie mobilă”, con­form expunerii de motive a CNMC. Propunerea autorităţii de reglementare din Spania, una dintre cele mai mari pieţe de telecom din Uniunea Europeană, pune sub semnul întrebării argumentele invocate de Autoritatea de Regle­men­tare în Comuni­caţii din România (ANCOM) în sprijinul propunerii sale din luna iunie de îngheţare a tarifelor de interconectare din telefonia mobilă la nivelul de 0,96 de eurocenţi pe minut.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.08.2017

 
Cuvinte cheie:
tarife
, interconectare
, reducere
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide