Business Hi-Tech

Spas Roussev, bulgarul care se laudă că negociază preluarea Telekom România şi-a scos compania la vânzare

Omul de afaceri bulgar Spas Roussev a provocat un şoc în ianuarie când a declarat că discută preluarea Telekom România

Omul de afaceri bulgar Spas Roussev a provocat un şoc în ianuarie când a declarat că discută preluarea Telekom România

Autor: Adrian Seceleanu

16.07.2019, 09:40 1567

Omul de afaceri bulgar Spas Roussev, care a devenit cunoscut pe plan local după ce a de­clarat la începutul anului că negociază a­chiziţia grupului Telekom România, a scos la vânzare alături de ceilalţi acţionari Viva­com, cel mai mare operator de comunicaţii din ţara vecină, pentru o sumă care poate ajun­ge la 1,2 mld. euro, scrie Financial Times.

„Acum este momentul potrivit să vând“, a declarat Roussev, care locuieşte în Londra, pentru FT. Operaţiunea de vânzare, despre care şi ZF a scris în data de 1 iulie citând surse din industrie, este gestionată de banca de investiţii Lazard, conform Financial Times. Vivacom este o ţintă interesantă pentru investitori pentru că este „cel mai profitabil operator de telecomunicaţii independent din Balcani”, cu un profit operaţional (EBITDA) de 190 mil. euro în 2019, a adăugat Roussev pentru FT. Luând în calcul tranzacţii recente realizate în regiune în industria de telecom, mai exact achiziţia de către PPF a activelor din Europa de Est ale Telenor şi a Tele2 Croaţia de către United Group, se poate estima că Vivacom va fi evaluat la un multiplu similar de 6 ori nivelul EBITDA, adică aproximativ 1,2 mld. euro, notează publicaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO