Business Hi-Tech

Spray-ul care face orice obiect rezistent la apă – VIDEO

Spray-ul care face orice obiect rezistent la apă – VIDEO

Autor: Octavian Calei

08.08.2013, 17:03 4520

O companie americană a creat un spray a cărui substanţă specială poate face un telefon mobil rezistent la apă, scrie itproportal.com.

Compania Ross Nanotechnology susţine că a descoperit o tehnologie care poate face orice dispozitiv electronic rezistent la apă. Produsul se numeşte NeverWet şi produce un strat care acţionează ca o barieră împotriva avariilor cauzate de lichide smartphone-urilor sau tabletelor.

Pe site-ul companiei scrie că stratul special poate fi aplicat pe diverse suprafeţe, inclusiv metale, aliaje, cauciuc, ceramică sau textile, indiferent de formă.

Stratul se aplică în două reprize. Al doilea strat se aplică după 15 minute faţă de primul şi se usucă tot în acelaşi interval de timp. După 30 de minute, dispozitivul tratat devine rezistent la apă.

Un video postat pe YouTube arată o demonstraţie cu un iPhone tratat cu spray-ul „Rust-Oleum NeverWet” care este scufundat în apă. Substanţa bazată pe nanotehnologie este rezistentă la temperaturi de până la 205 grade Celsius şi a protejat cu succes iPhone-ul scufundat în apă până la o adâncime de 15 cm.

Spray-ul se comercializează în magazinele HomeDepot din SUA la un preţ de 20 de dolari. 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO