Business Hi-Tech

Srini Gopalan, indianul care răspunde de România în boardul Deutsche Telekom, i-a prezentat premierului Orban planurile de vânzare a Telekom România

Foto: Guvernul Romaniei

Foto: Guvernul Romaniei

Autor: Adrian Seceleanu

04.12.2019, 17:01 2130

Srini Gopalan - membru în boardul Deutsche Telekom (DT), responsabil de afacerile din Europa (mai puţin din Germania) ale grupului, s-a întâlnit în această dimineaţă cu premierul Ludovic Orban şi cu ministrul infrastructurii şi comunicaţiilor Lucian Nicolae Bode, şi alţi membri ai echipei guvernamentale. Guvernul României a publicat pe pagina web imagini de la întâlnire, fără a oferi detalii despre agenda discuţiilor.

Conform datelor ZF Gopalan urma să le prezinte personal oficialilor români stadiul discuţiilor de vânzare a Telekom România cu francezii de la Orange, românii de RCS&RDS / Digi şi fondul americano-britanic BC Partners (United Group). Conform datelor ZF, nemţii de la Deutsche Telekom împreună cu grecii de la OTE au selectat banca de investiţii Barclays pentru a găsi un cumpărător pentru operaţiunile din România.

DT ar fi ajuns la finele lunii septembrie la o înţelegere de principiu pentru vânzarea către subsidiara locală a francezilor de la Orange a operaţiunilor fixe şi către compania de cablu RCS&RDS / Digi a operaţiunilor mobile, dar contextul politic a dus la îngheţarea procedurilor. Aceasta este practic prima întâlnire a oficialilor DT cu noua putere de la Bucureşti.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO