Business Hi-Tech

Star Storage mizeaza pe stat pentru cresterea veniturilor

Star Storage mizeaza pe stat pentru cresterea veniturilor

Catalin Paunescu: Sectorul public nu poate fi mai eficient fara investitii in IT

18.01.2010, 23:06 244

Star Storage, furnizor local de servicii IT specializat instocarea, arhivarea si managementul datelor si documentelor,estimeaza ca va inregistra in acest an afaceri mai mari cu 30%,dupa ce in 2009 veniturile companiei au stagnat.

"Daca anul 2009 a fost un an de investitii, de consolidare aportofoliului de solutii si servicii si de consolidare a echipei,anul 2010 intentionam sa fie unul de crestere atat din punct devedere al cifrei de afaceri, cat si al profitabilitatii. Din punctde vedere al veniturilor, obiectivul este de a creste cu minim30%", a declarat pentru ZF Catalin Paunescu, Managing Director alStar Storage. "Intentionam de asemenea sa continuam planul deinvestitii in ciuda conditiilor de criza, la nivelul anului 2010nivelul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de euro", a adaugatel.

In ceea ce priveste evolutia companiei in anul precedent,Paunescu afirma ca veniturile companiei au fost egale cu cele din2008, in contextul in care proiectele din sectorul public auevoluat sub asteptari. In 2008 compania a raportat afaceri de 14,3mil. euro si un profit net de 1,4 mil. euro, potrivit datelor de laMinisterul de Finante.

"Din punct de vedere al portofoliului de clienti 2009 a fost unan de crestere a cotei de piata, de achizitie de clienti noi siconsolidare a relatiei cu clientii existenti. Din punct de vedereal distributiei pe industrii, utilitatile si sectorulfinanciar-bancar au fost verticalele in care am investit cel maimult si in care am reusit cele mai bune rezultate. Din pacate, insectorul public, desi am investit foarte mult in solutiispecializate orientate pe cresterea eficientei si optimizareafluxurilor de informatii si a proceselor, lucrurile au stat maiputin bine, proiectele mari au intarziat sa apara sau au fost inmod repetat amanate, sectorul public reprezentand la sfarsit de andoar 19% din cifra de afaceri a companiei." Compania a castigat inoctombrie 2009 un contract de 6 mil. euro cu Agentia de Cadastru siPublicitate Imobiliara (ANCPI) pentru furnizarea de servicii deconversie a 1,7 milioane de carti funciare intr-o baza de datetextuala si arhiva digitala.

Seful Star Storage spune ca firma a incheiat anul cu profit "inciuda conditiilor economice dificile si a investitiilor masive",insa nu a oferit alte detalii. In ceea ce priveste evolutianumarului de angajati, Paunescu afirma ca acesta a ramas neschimbatfata de 2008, cand firma avea peste 240 de oameni, potrivit datelorde la Ministerul de Finante. Anul trecut, investitiile au fost depatru milioane de euro, precizeaza Paunescu. "Compania a investitpeste 4 milioane de euro in 2 directii de business - centrul dedate si centrul de productie documente - bazandu-se atat pe surseproprii (profit reinvestit), cat si pe credite bancare."

Statul nu se poate moderniza fara IT

In ceea ce priveste estimarile companiei pe anul curent, CatalinPaunescu spune ca spera la o revenire a cheltuielilor IT dinsectorul public. "Sper ca sectorul public va creste in acest an,pentru ca este in mod real nevoie de solutii in administratiapublica centrala si locala si consider ca, fara tehnologiainformatiei, acea eficienta de care se vorbeste foarte mult nupoate fi atinsa. In mod cert in sectorul public este nevoie deoptimizarea proceselor, este nevoie de automatizarea acestora, deservicii electronice cu valoare reala pentru cetateni, iar anul2010 este un an crucial din acest punct de vedere. Vom continua deasemenea sa investim in sectorul financiar bancar, pentru ca amacumulat in ultimii ani atat know-how-ul specific industriei si amsi dezvoltat o serie de solutii specializate pe care intentionam sale valorificam.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO