• Leu / EUR4.7383
  • Leu / GBP5.3832
  • Leu / USD4.2016
Business Hi-Tech

Star Storage mizeaza pe stat pentru cresterea veniturilor

Star Storage mizeaza pe stat pentru cresterea veniturilor

Star Storage, furnizor local de servicii IT specializat in stocarea, arhivarea si managementul datelor si documentelor, estimeaza ca va inregistra in acest an afaceri mai mari cu 30%, dupa ce in 2009 veniturile companiei au stagnat.

"Daca anul 2009 a fost un an de investitii, de consolidare a portofoliului de solutii si servicii si de consolidare a echipei, anul 2010 intentionam sa fie unul de crestere atat din punct de vedere al cifrei de afaceri, cat si al profitabilitatii. Din punct de vedere al veniturilor, obiectivul este de a creste cu minim 30%", a declarat pentru ZF Catalin Paunescu, Managing Director al Star Storage. "Intentionam de asemenea sa continuam planul de investitii in ciuda conditiilor de criza, la nivelul anului 2010 nivelul estimat fiind de aproximativ 2 milioane de euro", a adaugat el.

In ceea ce priveste evolutia companiei in anul precedent, Paunescu afirma ca veniturile companiei au fost egale cu cele din 2008, in contextul in care proiectele din sectorul public au evoluat sub asteptari. In 2008 compania a raportat afaceri de 14,3 mil. euro si un profit net de 1,4 mil. euro, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

"Din punct de vedere al portofoliului de clienti 2009 a fost un an de crestere a cotei de piata, de achizitie de clienti noi si consolidare a relatiei cu clientii existenti. Din punct de vedere al distributiei pe industrii, utilitatile si sectorul financiar-bancar au fost verticalele in care am investit cel mai mult si in care am reusit cele mai bune rezultate. Din pacate, in sectorul public, desi am investit foarte mult in solutii specializate orientate pe cresterea eficientei si optimizarea fluxurilor de informatii si a proceselor, lucrurile au stat mai putin bine, proiectele mari au intarziat sa apara sau au fost in mod repetat amanate, sectorul public reprezentand la sfarsit de an doar 19% din cifra de afaceri a companiei." Compania a castigat in octombrie 2009 un contract de 6 mil. euro cu Agentia de Cadastru si Publicitate Imobiliara (ANCPI) pentru furnizarea de servicii de conversie a 1,7 milioane de carti funciare intr-o baza de date textuala si arhiva digitala.

Seful Star Storage spune ca firma a incheiat anul cu profit "in ciuda conditiilor economice dificile si a investitiilor masive", insa nu a oferit alte detalii. In ceea ce priveste evolutia numarului de angajati, Paunescu afirma ca acesta a ramas neschimbat fata de 2008, cand firma avea peste 240 de oameni, potrivit datelor de la Ministerul de Finante. Anul trecut, investitiile au fost de patru milioane de euro, precizeaza Paunescu. "Compania a investit peste 4 milioane de euro in 2 directii de business - centrul de date si centrul de productie documente - bazandu-se atat pe surse proprii (profit reinvestit), cat si pe credite bancare."

Statul nu se poate moderniza fara IT

In ceea ce priveste estimarile companiei pe anul curent, Catalin Paunescu spune ca spera la o revenire a cheltuielilor IT din sectorul public. "Sper ca sectorul public va creste in acest an, pentru ca este in mod real nevoie de solutii in administratia publica centrala si locala si consider ca, fara tehnologia informatiei, acea eficienta de care se vorbeste foarte mult nu poate fi atinsa. In mod cert in sectorul public este nevoie de optimizarea proceselor, este nevoie de automatizarea acestora, de servicii electronice cu valoare reala pentru cetateni, iar anul 2010 este un an crucial din acest punct de vedere. Vom continua de asemenea sa investim in sectorul financiar bancar, pentru ca am acumulat in ultimii ani atat know-how-ul specific industriei si am si dezvoltat o serie de solutii specializate pe care intentionam sa le valorificam.

Principalele valute BNR - joi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.7383
Diferență: -0,1433
Ieri: 4.7451
Azi: 4.2016
Diferență: -0,1995
Ieri: 4.2100
Azi: 5.3832
Diferență: -0,3923
Ieri: 5.4044
Azi: 4.1734
Diferență: -0,0216
Ieri: 4.1743