Business Hi-Tech

Star Storage: Statul să pună accent pe cercetare, educaţie şi start-up-uri

Cătălin Păunescu

Cătălin Păunescu

Autor: Ioana Nita

22.12.2014, 00:06 367
Investiţii în activităţi de cercetare-dezvoltare, crearea  unor produse şi soluţii software cu valoare adăugată mare, sprijinirea start-up-urilor de tehnologie şi formarea specialiştilor IT în funcţie de nevoile pieţei sunt doar câteva dintre măsurile propuse de Cătălin Păunescu, CEO al  Star Storage, pentru ca sectorul IT&C să aibă o contribuţie tot mai mare la PIB şi să devină unul dintre motoarele de creştere ale economiei româneşti.
 
„Tehnologia joacă un rol tot mai important în dezvoltarea oricărui sector de activitate şi în mod cert poate influenţa decisiv performanţa economică la nivel naţional. (…)  România este o ţară binecuvântată din acest punct de vedere, având multe resurse foarte bune din punct de vedere calitativ. Din păcate, acest potenţial este irosit sau insuficient valorificat. Aş recomanda să se pună accentul pe cercetare-dezvoltate, pe generare de produse şi proiecte cu valoare adăugată înaltă, pe sprijinirea antreprenorilor şi a start-up-urilor în accesarea pieţelor externe. Şi nu în ultimul rând, pentru că avem nevoie de o strategie pe termen lung în acest domeniu, un focus sporit în educaţie pe crearea unor noi generaţii de specialişti IT, aliniaţi la nevoile şi tendinţele actuale“, a declarat pentru ZF Cătălin Păunescu. 
 
El este unul dintre fondatorii Star Storage, companie specializată în furnizarea de soluţii de stocare, arhivare şi management de informaţii, servicii de externalizare şi servicii de cloud. Pachetul majoritar de acţiuni a fost vândut anul acesta către Axxess Capital, managerul de investiţii al fondului Emerging Europe Accession Fund (EEAF), pentru a putea creşte prezenţa companiei pe plan internaţional, valorifica produsele software proprii şi dezvolta portofoliul de servicii cloud. În 2013, Star Storage a înregistrat afaceri de 77,5 milioane lei, potrivit datelor de pe Ministerul de Finanţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO