Business Hi-Tech

Starsky Robotics, un start-up din SUA, a luat o finanţare de 16,5 mil. $ pentru camioane care se conduc singure

Starsky Robotics, un start-up din SUA, a luat o...

Autor: Ioana Nita

09.03.2018, 00:00 153

Starsky Robotics, un start-up din San Francisco specializat în soluţii de automatizare pentru conducerea camioanelor, a obţinut o finanţare de 16,5 milioane de dolari într-o rundă de finanţare de tip A, condusă de fondul de investiţii Shasta Ventures, scrie portalul Techcrunch.com.

Anunţul vine la scurt timp după ce compania a realizat o cursă de 7 minute fără un om în camion. „Dacă ai nevoie de o persoană în vehicul, nu ai rezolvat problema.

În prezent sunt mai multe locaţii în care poţi testa vehicule autonome pe şosea”, a declarat Stegan Seltz-Axmacher, fondatorul şi CEO-ul Starsky Robotics. Recent şi alte companii din SUA, precum Uber şi Embark, au declarat că au făcut teste cu vehicule care se „conduc singure”, acestea din urmă realizând o cursă din Los Angeles în Florida cu un şofer pe locurile din spate.

 „Niciuna dintre marile companii nu dă cu adevărat importanţă camioanelor. Uber, spre exemplu, are o echipă tehnică de cel puţin 50 de ori mai mare şi de abia acum au început transporturile de marfă cu camioanele lor autonome”, a punctat Seltz-Axmacher.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO