Business Hi-Tech

Start-up-ul Agora Robotics, care a lansat un robot autonom industrial dezvoltat şi produs în România, vrea să obţină o investiţie de 3 mil. euro pentru dezvoltarea unei linii de producţie. Paul Popescu, CEO al Agora Robotics: În prezent putem construi un robot la două săptămâni şi vrem să accelerăm acest proces

Ioana Calen, COO al Agora Robotics: Noi ne-am uitat la piaţa europeană, însă am avut surpriza să fim abordaţi de foarte mulţi potenţiali clienţi din Orientul Mijlociu şi probabil că după piaţa europeană următorul pas va fi Orientul Mijlociu.

Paul Popescu, CEO al Agora Robotics: Anul acesta vrem să ajungem la 35-40 de clienţi pe piaţa din România.

Ioana Calen, COO al Agora Robotics: Noi ne-am uitat la piaţa europeană, însă am avut surpriza să fim abordaţi de foarte mulţi potenţiali clienţi din Orientul Mijlociu şi probabil că după piaţa europeană următorul pas va fi Orientul Mijlociu. Paul Popescu, CEO al Agora Robotics: Anul acesta vrem să ajungem la 35-40 de clienţi pe piaţa din România.

Autor: Alexandra Cepăreanu

20.06.2024, 12:00 180

Investiţia iniţială în dezvoltarea proiectului a reprezentanţilor Agora a fost de 300.000 de euro, la care s-a adăugat finanţarea din partea companiei Simtel Team, de circa 1,2 milioane de euro.

Start-up-ul românesc Agora Robotics, care s-a desprins din cadrul proiectului privat de cercetare-dezvoltare Modulab şi care a dezvoltat un robot autonom pentru curăţenie care poartă numele de Sweep, vrea să deschidă o rundă de finanţare în valoare de 3 milioane de euro în toamna anului 2024.

„Vom încerca să ridicăm o rundă de finanţare în toamna acestui an pentru a dezvolta o linie de producţie pentru robotul Sweep. Avem planul făcut, avem totul pus la punct, mai avem nevoie de finanţare. Suntem în discuţii cu fonduri de investiţii şi vrem să ridicăm aproximativ 3 milioane de euro până la finalul anului 2024. În prezent putem construi un robot la două săptămâni şi vrem să accelerăm acest proces“, a răspuns pentru ZF Paul Popescu, CEO (Chief Executive Officer) al Agora Robotics, prezent la un eveniment organizat de companie pentru a lansa robotul Sweep.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Cele mai citite ştiri