Business Hi-Tech

Start-up-ul de blockchain Elrond din Sibiu face un pas spre furnizarea de carduri preplătite şi conturi IBAN prin achiziţia unei firme autorizate de BNR

Start-up-ul de blockchain Elrond din Sibiu face un pas...

Autor: Adrian Seceleanu

13.10.2021, 00:00 7813

Compania sibiană Elrond Network, care a dezvoltat o nouă tehnologie blockchain şi a lansat şi o monedă digitală eGold (EGLD), a semnat achiziţionarea firmei locale Capital Financial Services S.A. (Twispay), care deţine prima licenţă e-money din România, tranzacţie care va fi finalizată doar dacă va primi autorizarea Băncii Naţionale a României (BNR). “Având calitatea de membru principal Visa şi MasterCard, Capital Financial Services prestează servicii de procesare plăţi pentru mai mult de 300 de comercianţi online, printre care şi Blue Air, cea mai mare companie aeriană din România.

Achiziţia include transferul integral al acţiunilor Capital Financial Services, care ar putea astfel permite startupului Elrond să faciliteze utilizatorilor săi accesarea de servicii financiare, în deplină conformitate cu reglementările în vigoare. Compania ar putea astfel oferi utilizatorilor săi, printre altele, conturi cu IBAN, cârduri prepaid ataşate şi procesarea de plăţi cu moneda electronică reglementată“, conform Elrond.

“Ultimul pas necesar pentru finalizarea achiziţiei Capital Financial Services Ş.A. este aprobarea Băncii Naţionale a României. Acesta este un pas de importanţă strategică, iar Elrond Network va continua să ofere în mod transparent informaţii despre aceste demersuri până la finalizarea lor“, au adăugat reprezentanţii firmei din Sibiu. Capital Financial Services, care este deţinută de cetăţenii elveţieni Lukas Azzato (50% din acţiuni) şi Valentin Silvan Leuthold (25%) plus firma malteză Ocean View Holding (25%), a avut în 2020 afaceri de 6,1 mil. lei, mai mici cu 17% şi o pierdere netă de 2,1 mil. lei, conform datelor de la Finanţe.

“Elrond are obiectivul principal de a crea infrastructură pentru un sistem financiar global de mare viteză, transparent şi uşor de accesat de absolut oricine. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv suntem în conversaţie cu toate autorităţile competente, asigurându-ne că operăm în deplină concordanţă cu legislaţia Europeană. Transferuri de fonduri efectuate aproape instantaneu, la costuri de 100 de ori mai mici, cu mai multă transparentă, la orice oră din zi şi din noapte, ar aduce beneficii imense atât utilizatorilor, comercianţilor, cât şi firmelor şi instituţiilor financiare.“ a spus Beniamin Mincu, CEO Elrond Network.

“Această combinaţie dintre tehnologia blockchain dezvoltată de Elrond, expertiza echipei Capital Financial Services în zona serviciilor financiare reglementate şi  licenţele deţinute, crează  premisele necesare pentru începutul unei evoluţii importante a eficienţei serviciilor financiare“ a spus Augustin Dobre, CEO al Twispay.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO