Business Hi-Tech

Start-up-ul de telemedicină Recomedica a atras aproape 300.000 euro de la investitori privaţi

Eduard Andrei Cioroagă, CEO-ul şi co-fondatorul Recomedica

Eduard Andrei Cioroagă, CEO-ul şi co-fondatorul Recomedica

Autor: Ioana Nita

17.02.2021, 00:02 194

Start-up-ul local Recomedica, specializat în furnizarea de servicii de telemedicină, a reuşit să atragă o investiţie totală de aproape 300.000 euro, din care 135.000 de la investitori privaţi, iar restul prin intermediul unei platforme locale de equity crowdfunding.

„Am primit multă susţinere în această rundă de finanţare atât din partea primilor investitori, a colaboratorilor, a echipei şi a cadrelor medicale, dar şi din partea unor antreprenori cunoscuţi din sectorul medical care înţeleg potenţialul Recomedica şi s-au alăturat echipei noastre“, a declarat Eduard Andrei Cioroagă, CEO-ul şi co-fondatorul Recomedica. Odată cu această rundă de investiţii, start-up-ul a fost evaluat la circa 3,5 milioane euro, iar pentru finanţarea totală obţinută acum – 300.000 euro, Recomedica cedează 8,7% din capital. Compania are în plan să folosească investiţia pentru dezvoltarea aplicaţiei mobile Recomedica PRO şi lansarea internaţională a serviciilor sale de telemedicină.

Recomedica a reuşit să atragă sumă de 165.000 euro pe platforma SeedBlink într-o săptămână de la lansarea campania de finanţare, iar acum start-up-ul ar putea avea posibilitatea de a strânge până la 50.000 euro în plus printr-o suprasubscriere.  Recomedica urmăreşte o creştere exponenţială în următorii ani, având ca obiectiv pentru următoare 24 de luni să ajungă la o valoare de piaţă de 35 de milioane de euro, piaţa de telemedicină fiind într-o creştere continuă ca urmare a impactului pandemiei din 2020.

„Ca angel investor, cred foarte mult în industria de e-health, atât la nivel local, cât şi internaţional. Ştiu ca domeniul este încă la început de drum şi, tocmai de aceea, am văzut o oportunitate în a susţine Recomedica şi consider că eforturile susţinute din ultimii ani ale echipei, cumulate cu echipa de advisori şi resursele financiare potrivite vor face acest business foarte profitabil în viitorul apropiat,” a declarat Cristian Deca, Managing Partner în cadrul More than Capital, unul dintre primii investitori în Recomedica.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO