Business Hi-Tech

Start-up-ul de telemedicină Telios, fondat în 2017 de americanul Philip Choban, dă startul unei noi runde de finanţare şi ţinteşte atragerea unei investiţii de 800.000 de euro

Start-up-ul de telemedicină Telios, fondat în 2017 de...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2021, 15:33 220

Start-up-ul de telemedicină Telios, fondat în 2017 de americanul Philip Choban, dă startul unei noi runde de finanţare prin intermediul platformei online de investiţii SeedBlink şi ţinteşte atragerea unei finanţări de 800.000 de euro.

Aceasta este a treia rundă de finanţare. Telios Care este evaluată pre-money la 5,5 milioane de euro.

Prima rundă a avut loc în 2018 şi a asigurat o finanţare de 150.000 de euro, bani folosiţi pentru dezvoltarea platformei, a îmbunătăţirii software-ului şi a sistemelor utilizate. Cea de-a doua rundă de finanţare s-a încheiat la finalul anului 2020, după atragerea a 200.000 de euro, investiţie care a asigurat şi lansarea în România a modelului american de „prescription fulfillment” (reţete digitale trimise de medici, respectând toate protocoalele de securitate, direct la farmaciile indicate de pacienţi).

„Noua rundă de investiţii ne permite ca, până la finalul anului 2022, să îmbunătăţim accesul pacienţilor la servicii medicale de calitate, prin introducerea pe piaţă a dispozitivelor medicale la distanţă, prin adăugarea de noi servicii în platformă care oferă chiar posibilitatea vizitelor la  domiciliu, dar şi să creştem procentul de afecţiuni complexe rezolvate prin telemedicină. Telios va adresa puternic, în următoarea perioadă, şi afecţiunile cornice, cu precădere cele legate de diabet şi boli cardiovasculare”, spune Philip Choban, CEO, Telios Care.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO