Business Hi-Tech

Start-up-ul din Oradea TypingDNA, care acum are un sediu în New York şi în care au investit deja Gecad, Gapminder şi fondatorii UiPath, ia o finanţare de 7 mil. dolari, condusă de Google

Raul Popa

Raul Popa

05.01.2020, 08:19 3104

TypingDNA, un start-up înfiinţat în 2016 în Oradea care şi-a deschis recent un sediu şi la New York, şi al cărui principal activ îl reprezintă o serie de soluţii din domeniul securităţii digitale şi al inteligenţei artificiale, are în plan o expansiune majoră în acest an, după ce a anunţat o rundă de finanţare de 7 mil. dolari, condusă de Gradient Ventures, fondul de risc orientat către soluţiile AI al Google, cu participarea Techstars Ventures şi a fondului GapMinder, a anunţat fondatorul companiei Raul Popa, citat de publicaţia venturebeat.com.

Potrivit luiPopa, banii vor finanţa dezvoltarea reţelei de asistenţă pentru dezvoltatori a TypingDNA şi a instrumentelor pentru integrarea serviciilor sale cu instrumente populare de dezvoltare web.

TypingDNA oferă soluţii de autentificare biometrică sub forma unui serviciu, permiţând companiilor să recunoască oamenii după felul în care se tastează. Compania luase deja anul trecut finanţări de 1,8 milioane de dolari de la fondatorii unor companii precum UiPath şi DataDog, şi a atras clienţi precum bănci mari din America Latină şi România.

TypingDNA oferă o serie de produse, inclusiv un instrument PC care autentifică în mod continuu utilizatorii pe baza modelelor de dactilografiere. El alertează administratorii sau blochează automat sistemul atunci când detectează apăsări de cheie anormale şi, în mod opţional, deconectează conturi, surprinde capturi de ecran, face instantanee de la webcam şi trimite alerte (prin e-mail sau SMS) dacă detectează un comportament anomal. O extensie Chrome complementară furnizează coduri de verificare în două etape pentru servicii terţe, cum ar fi Amazon şi Facebook în browser, iar API-ul şi SDK-ul TypingDNA oferă un mijloc de securizare a autentificărilor şi de aplicare a parolelor de resetare pe mobil, precum şi aplicaţii web.

Piaţa de autentificare biometrică este proiectată să genereze 65,3 miliarde de dolari până în 2024, iar TypingDNA nu este singurul jucător din aceast spaţi notează venturebeat. Pindrop, o firmă care dezvoltă soluţii de autentificare vocală biometrică, a atras 90 milioane de dolari în finanţare în decembrie 2018. Furnizorul global de verificare a identităţii Onfido a încasat 50 de milioane de dolari în aprilie. Şi Buguroo, care se foloseşte de deep learning şi biometrie comportamentală pentru a detecta frauda bancară, a obţinut recent 11 milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO