Business Hi-Tech

Start-up-ul Dronamics, serviciu de logistică cu drone pilotate de la distanţă, a strâns peste 800.000 euro de la 193 de investitori în cadrul campaniei de finanţare de pe SeedBlink, care se încheie pe 9 decembrie

Start-up-ul Dronamics, serviciu de logistică cu drone...

Autor: Alexandra Cepăreanu

08.12.2021, 13:34 95

Start-up-ul Dronamics, care a dezvoltat o flotă proprie de drone, folosind sisteme de control la distanţă a zborului - pentru transportul mărfurilor în aceeaşi zi -, a strâns suma de 814.000 de euro din partea a 193 de investitori în cadrul campaniei de finanţare derulată pe platforma de equity crowdfunding pentru start-up-uri tech SeedBlink, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii SeedBlink.

Dronamics şi-a setat ca obiectiv să atragă o investiţie în valoare de 2,750 mil. euro, din care 750.000 de euro prin platforma SeedBlink - sumă ce a fost deja depăşită. În prezent, start-up-ul are peste 90 de angajaţi în Bulgaria, Marea Britanie, Malta şi Australia, experţi internaţionali în domeniile aerospaţiale şi logistică.

Start-up-ul Dronamics, dezvoltatorul şi operatorul de drone cargo de dimensiuni mari, a deschis campania de finanţare pe platforma SeedBlink în prima săptămână din luna decembrie, aceasta urmând să se încheie pe 9 decembrie 2021.

În timpul campaniei de pe SeedBlink, Dronamics a lansat un IPO la Bursa de Valori din Bulgaria, listare care a fost suprasubscrisă de aproape 4,5 ori în aceeaşi zi, iar compania a strâns integral fondurile planificate, în valoare de aproape 3,1 mil. euro.

Compania a fost fondată în 2014 de fraţii Rangelov, dintre care unul este economist, iar celălalt inginer aerospaţial. Compania a câştigat numeroase premii pentru inovaţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO