Business Hi-Tech

Start-up-ul edtech Brio atrage o investiţie de 0,55 mil. euro de la Horia Manda şi Valentin Tăbuş, parteneri în AXXESS Capital. Banii sunt parte a unei runde de 0,8 mil. euro, dintre care 160.000 de euro sunt disponibili prin platforma SeedBlink

Start-up-ul edtech Brio atrage o investiţie de 0,55 mil....

Autor: Adrian Seceleanu

18.01.2022, 01:00 270

Start-up-ul edtech Brio, care a dezvoltat o platformă digitală de evaluare educaţională, i-a atras în proiect pe Horia Manda şi Valentin Tăbuş, cei doi parteneri în AXXESS Capital fiind principalii investitori într-o rundă cu o valoare totală de 800.000 de euro, bani care vor fi utilizaţi pentru expansiunea companiei. Runda are loc la o evaluare a Brio de 5,5 mil. euro, dublă în raport cu cea stabilită la runda anterioară de finanţare, care a avut loc în urmă cu un an şi jumătate.

„Doi factori mă conving să investesc într-un business: calitatea grupului de oameni care stă în spatele produsului (aceasta fiind condiţia esenţială) şi perspectivele reale de creştere ale businessului. În plus, în cazul specific al lui Brio am văzut - pe lângă impactul imediat în transformarea digitală a educaţiei din România, prin premise ştiinţifice, aliniate timpurilor pe care le trăim - potenţialul de aplicare internaţională a proprietăţii intelectuale generate”, a afirmat Horia Manda despre investiţia în Brio.

Celor doi investitori li se alătură o nouă rundă de finanţare deschisă pe platforma SeedBlink, de 250.000 de euro. Membrii Brio Syndicate (SPV-ul contituit ca urmare a listării precedente pe platformă), care deţin deja calitatea de acţionar, şi-au exercitat dreptul de preempţiune la investiţii a priori deschiderii campaniei de finanţare. Astfel, după exercitarea acestui drept, valoarea disponibilă pentru campania de pe SeedBlink este de 160.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO