Business Hi-Tech

Start-up-ul FLOWX.AI a încheiat un parteneriat cu UiPath, primul unicorn românesc ajuns pe Wall Street: „Parteneriatul cu UiPath creşte gradul de utilizare a automatizării software”

Ioan Iacob, CEO şi cofondator al FLOWX.AI

Ioan Iacob, CEO şi cofondator al FLOWX.AI

Autor: Alexandra Cepăreanu

29.03.2022, 14:35 92

FLOWX.AI, un start-up care s-a rupt din Qualitance şi care îşi propune să accelereze digitalizarea băncilor şi a corporaţiilor independent de limitările sistemelor existente, a încheiat un parteneriat cu UiPath, lider global pe piaţa de automatizare enterprise şi primul unicorn românesc care a ajuns pe Wall Street - cea mai mare Bursă la nivel mondial-, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Parteneriatul cu UiPath creşte gradul de utilizare a automatizării software, contribuind la realizarea unor experienţe digitale moderne pentru clienţii şi angajaţii organizaţiilor. UiPath oferă o modalitate rapidă şi sigură pentru integrarea platformei FLOWX.AI peste sistemele existente ale companiilor, construind împreună la o viteză şi eficienţă fără precedent. Pe măsură ce companiile au din ce în ce mai mare nevoie de a-şi fluidiza interacţiunile cu clienţii şi angajaţii, prin parteneriatul cu UiPath vom putea creşte potenţialul comun pentru deservirea clienţilor globali,” a spus Ioan Iacob, CEO şi cofondator al FLOWX.AI.

De asemenea, în urma acestui parteneriat, FLOWX.AI a fost numit Advanced Tech Partner în cadrul UiPath Technology Alliance Partnership Program. Potrivit reprezentanţilor celor două companii, soluţia comună FLOWX.AI - UiPath permite companiilor să accelereze şi să îmbunătăţească eficienţa automatizării.

„(...) Am urmărit evoluţia FLOWX.AI şi suntem încrezători că ne vom aduce împreună contribuţia prin tehnologie la construirea avantajelor strategice ale clienţilor comuni şi crearea unei experienţe digitale unitare pentru clienţii şi angajaţii acestora”, a spus Dhruv Asher, Senior Vice President, Technology Alliances al UiPath.   

Cele două companii au mai colaborat pentru proiecte dedicate domeniului serviciilor financiare.Astfel, roboţii software UiPath au contribuit la accelerarea integrării cu sisteme publice şi private pentru validarea şi îmbunătăţirea utilizării datelor în procesul de verificare şi screening al clienţilor bancari (KYC) şi, mai departe, platforma FLOWX.AI a fluidizat experienţele de onboarding ale acestora.

„Prin gradul crescut de automatizare, cele două soluţii fac ca onboarding-ul unei persoane fizice, dar şi al unui IMM să se întâmple în mai puţin de 10 minute, fapt ce contribuie la o experienţă îmbunătăţită a clienţilor şi a angajaţilor din front office.”

FLOWX.AI a obţinut una dintre cele mai mari runde de investiţii de tip seed din Europa la sfârşitul lui 2021, în valoare de 8,5 mil. dolari. Compania oferă organizaţiilor posibilitatea de a-şi consolida şi transforma sistemele şi procesele de business existente, în experienţe omnichannel moderne şi unificate pentru clienţi şi angajaţi. „Aceasta le permite companiilor să obţină rezultate în câteva săptămâni, comparativ cu dezvoltări anterioare care durau ani, şi la o viteză de 40 de ori mai mare decât alternativele din piaţă, fără a fi necesară schimbarea sistemelor existente.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO