Business Hi-Tech

Start-up-ul local Druid a luat încă 2,5 mil. dolari de la fondurile de investiţii, după o creştere cu 580% a veniturilor recurente în 2020. Compania fondată de antreprenorul Liviu Drăgan a aplicat în 2020 şi la programul IMM Invest, prin care companiile pot obţine credite garantate de stat

Start-up-ul local Druid a luat încă 2,5 mil. dolari de...

Autor: Adrian Seceleanu

17.01.2021, 10:15 808

Start-up-ul local Druid, specializat în dezvoltarea de asistenţi virtuali (chatboţi) fondat de antre­prenorul Liviu Drăgan, care este cunoscut pentru afacerea TotalSoft (vândută către turcii de la Logo), a obţinut o nouă investiţie în valoare de 2,5 mil. dolari, condusă de fondul local de investiţii GapMinder - care a pus 2,2 mil. $ din sumă. Restul sumei a fost investită de Early Game Ventures şi investitori privaţi. Valoarea la care a fost evaluat Druid prin noua tranzacţie nu a fost comunicată.

„Astfel, DRUID devine unul dintre cele mai bine capitalizate startup-uri din România, cu investiţii totale în valoare de 5,8 milioane de dolari atrase de la lansarea companiei, în 2018“, a comentat compania.

Druid a obţinut o creştere semnificativă a veniturilor recurente în 2020, conform companiei, care nu a oferit totuşi date exacte. „Veniturile recurente DRUID au crescut cu 580% în 2020 faţă de 2019, în contextul în care piaţa soluţiilor conversa­ţionale bazate pe inteligenţă artificială este estimată că va avea o rată medie de creştere de 22% în următorii patru ani, ajungând la 13.9 miliarde de dolari în 2025, conform unui studiu Marketsandmarkets“, potrivit com­paniei. În 2020, Druid a apelat şi la programul de credite garantate de stat IMM Invest, conform datelor publice disponibile.

Câteva detalii despre evoluţia companiei au fost oferite şi de investitori. „Această nouă rundă vine la un an de la investiţia noastră iniţială în Druid. Suntem fericiţi că în acest an firma a înregistrat progrese notabile în multe domenii, în particular în ceea ce priveşte extinderea internaţională. Sumele facturate de Druid s-au multiplicat de aproape zece ori în decembrie 2020 faţă de decembrie 2019, aşa încât considerăm că firma a dovedit că a folosit cu înţelepciune sumele investite până acum. Privim cu încredere în capacitatea Druid de a menţine un ritm rapid de creştere, susţinut de noua injecţie de capital“, a declarat Radu Stoicoviciu, partener al Early Game Ventures. „Noua rundă de finanţare va fi utilizată pentru lansarea de noi soluţii de automatizare conversaţională pentru dez­vol­tarea com­ponentelor de inteligenţă artifi­cială, dar şi pentru accelerarea operaţiu­nilor comer­ciale din pieţele interne şi externe. Ambiţia noastră este ca Druid să fie cel mai important partener de AI din Europa şi să asigure fiecărui salariat un asistent virtual“, a declarat Liviu Drăgan, CEO al Druid.

„Suntem concentraţi să investim în companii axate pe tehnologie, poziţionate unic pentru a creşte exponenţial. Tehnologia DRUID este transformatoare în capacitatea sa de a oferi soluţii conversaţionale asistate de inteligenţă artificială atât pentru procese interne cât şi externe, pe o mare varietate de verticale, permiţând un nivel ridicat de pre-integrări cu un număr mare de platforme. Această nouă tehnologie este avantajoasă ca preţ şi versatilă, permiţând economii masive şi stimulatori de creştere pentru companiile care intenţionează să accelereze transformarea lor digitală. Suntem mândri să devenim parte a unei călătorii care va forma viitorul soluţiilor conversaţionale şi, mai cu seamă, ne bucurăm să le fim alături antreprenorilor care au dezvoltat acest start-up”, a declarat Dan Mihăescu, partener fondator al GapMinder VC.

Druid a înregistrat în 2019 pierderi nete de aproximativ 1,3 mil. lei la venituri de aproape 1,6 mil. lei, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Mai exact, Druid a raportat afaceri de 1,572 mil. lei, o creştere explozivă faţă de încasările de 0,07 mil. lei din 2018 şi pierderi nete pe măsura ratei rapide de expansiune, respectiv de 1,246 mil. lei. În 2018 compania anunţase pierderi de 0,181 mil. lei. Numărul mediu de angajaţi al Druid a ajuns la 12 de la 3 în 2018, în timp ce datoriile totale s-au cifrat la 0,76 mil. lei în 2019, faţă de 0,19 în intervalul precedent.

Cu cine lucrează Druid la nivel global

Prin parteneriatul global cu UiPath, liderul pieţei de automatizare a proceselor de afaceri prin intermediul roboţilor (RPA), DRUID oferă abilităţi conversaţionale primei platforme de hiperautomatizare din lume. Parteneriatele strategice cu EY, PWC, Deloitte, KPMG, dar şi cu o reţea extinsă de peste 50 de integratori de sisteme şi furnizori de soluţii de automatizare de pe toate continentele, permit implementarea rapidă a tehnologiei DRUID în orice ţară din lume. Astfel, asistenţii virtuali care folosesc tehnologia conversaţională DRUID ajută deja companii ca AXA Group, McDonalds China, Texas Children Hospital US, Saint Gobain UK, Griffith University Australia, Servier Germania, NASDAQ Suedia sau Altan Redes Mexic

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO