Business Hi-Tech

Start-up-ul local Fitpass: Lucrăm la dezvoltarea unei platforme proprii pentru clase de sport online

Start-up-ul local Fitpass: Lucrăm la dezvoltarea unei...

Autor: Ioana Nita

05.04.2020, 15:30 179

Start-up-ul local Fitpass, care le pune la dispoziţie utilizatorilor de smartphone-uri

o aplicaţie mobilă prin intermediul căreia au acces la mai multe săli pe baza unui singur abonament, lucrează în prezent la dezvoltarea unei platforme proprii care să faciliteze realizarea claselor de sport online, în condiţiile în care în prezent sălile de sport nu mai pot funcţiona din cauza pandemiei cu noul tip de coronavirus.

„Platforma va fi gata în circa 2-3 săptămâni. Partea de video-streaming va fi cel mai probabil realizată prin ZOOM însă noi vom face partea de programare, de orar, de clase. Practic, vom crea automat pentru fiecare partener clasele pe ZOOM. Noi ne vom ocupa de partea de abonare, intrare, să primeşti parola/linkul ca să intri în ZOOM. Vom automatiza noi procesul atât pentru parteneri, cât şi pentru utilizatori. Partenerii vor face doar orarul, iar utilizatorii îşi vor alege clasa, iar în rest ne vom ocupă noi ca să fie totul foarte uşor”, a declarat pentru ZF Ciprian Hetea, director tehnic şi cofondator în cadrul Fitpass.

Ideea realizării platformei a apărut după ce fondatorii Fitpass au văzut că o parte dintre din cele 280 de săli partenere din Bucureşti şi alte nouă oraşe din ţară, au început să ţină clase online prin intermediul platformei de videoconferinţe ZOOM. Astfel, fondatorii Fitpass au reacţionat rapid, iar în urmă cu circa o săptămână start-up-ul a lansat cursuri online transmise în direct de către sălile partenere, utilizatorii având astfel posibilitatea de a-şi folosi din nou abonamentele. În prezent, 16 săli partenere Fitpass oferă un total de 100 de cursuri online live pe săptămână în Bucureşti.

„Clasele online au început de săptămâna trecută. Iniţial, câţiva dintre partenerii noştri au început să ţină clasele online prin streaming live pe ZOOM. Apoi noi am analizat cum să procedăm şi am început să contactăm noi mai multe săli partenere pentru a le propune clasele online. Acum, pregătim mai mulţi parteneri pentru a putea oferi clase de sport online”, a precizat el.

Majoritatea sălilor partenere Fitpass care oferă deja clase online au sediul în Bucureşti, însă start-up-ul este în proces de a adăuga mai multe activităţi de sport live şi în alte oraşe din ţară.

Per total, în decursul celor trei ani şi jumătate de activitate, pe Fitpass.ro au fost înregistrate peste 20.000 de conturi. Înainte de izbucnirea crizei actuale în sănătate, aplicaţia Fitpass avea între 2.000-3.000 de utizatori activi.

„Atunci am suspendat abonamentele până la terminarea acestei perioade, însă acum cine doreşte îşi poate reactiva abonamentul pentru clasele online”, a punctat directorul tehnic al Fitpass.

În prezent, clasele online sunt gestionate separat de către partenerii Fitpass, însă acestea sunt integrate pe platforma Fitpass, utilizatorii putând vedea la fiecare partener care sunt clasele online şi orarul acestora, plus toate detaliile pentru înscrierea la clase.

Astfel, după ce au trecut prin paşii de înregistrare pentru clasă, utilizatorii Fitpass  primesc acum un link de Zoom sau Skype împreună cu codul QR Fitpass, iar înainte să înceapă clasa, aceştia trebuie să scaneze codul QR.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO