Business Hi-Tech

Start-up-ul local KFactory are în plan o nouă rundă de investiţii la finalul anului 2021 care să susţină extinderea pe noi pieţe

Start-up-ul local KFactory are în plan o nouă rundă de...

Autor: Alexandra Cepăreanu

19.08.2021, 00:00 182

Start-up-ul local KFactory, care a dezvoltat o platformă de automatizare a proceselor de colectare a datelor şi emitere de rapoarte în timp real dedicată companiilor de producţie, are în plan deschiderea unei noi runde de investiţii care să susţină extinderea în Germania, Austria, Elveţia şi Statele Unite ale Americii, dar şi accelerarea dezvoltării platformei software, potrivit unui comunicat transmis de reprezentanţii companiei.

„Pentru a continua creşterea exponenţială din 2021, spre sfârşitul acestui an este planificată o nouă rundă de investiţii, echipa KFactory căutând activ potenţiali investitori ce se vor alătura investitorilor actuali, decişi să participe la noua rundă. Această a doua rundă de investiţie este dedicată extinderii activităţii pe mai multe pieţe, respectiv accelerării dezvoltării platformei software”, au transmis reprezentanţii KFactory. 

Compania a ridicat anul trecut o finanţare în valoare totală de 215.000 de euro, din care 140.000 de la fondul de investiţii Sparking Capital şi business angels şi 75.000 euro au fost atraşi prin intermediul platformei locale de equity crowdfunding SeedBlink.

KFactory a anunţat şi dezvoltarea Inginerului Virtual Verde care va folosi inteligenţa artificială pentru a recomanda „cele mai bune practici” pentru reducerea emisiilor, cu prioritate pe optimizarea proceselor operaţionale, şi care va fi integrat din platforma digitală Echipa de Ingineri Virtuali,

„Suntem deja în mijlocul companiilor de producţie, o sursa majoră de emisii de carbon, iar acestea au nevoie de ajutor în implementarea noilor norme de reducere a emisiilor. Tehnologia pe care o punem la dispoziţie permite respectarea noilor norme de către clienţi, în condiţiile în care vom continua să optimizăm performanţa proceselor de producţie, mentenanţă, logistică şi calitate” a spus Adrian Dima, co-fondator KFactory.

Inginerul Virtual Verde va fi lansat în toamna anului în curs şi va fi dedicat companiilor care au în plan să implementeze acţiuni de monitorizare şi reducere a emisiilor de carbon, care reprezintă o preocupare majoră la nivel mondial.

„Liderii ţărilor industrializate dau mesaje din ce în ce mai apăsate despre nevoia de reducere a emisiilor de carbon. Kfactory este deja în poziţia de a ajuta clienţii actuali şi potenţiali. Cum planurile noastre includ extinderea noastre către vestul Europei şi USA, ştim că valoarea adăugată pe care o putem aduce companiilor de producţie va fi din ce în ce mai mare”, a spus Vlad Cazan, co-fondator al KFactory.

Platforma digitală de automatizare de tip SaaS (software as a service) Kfactory cuprinde patru produse digitale dedicate companiilor de producţie din orice sector industrial, precum KFactory Core - produs digital dedicat colectării de date direct de pe linia de producţie, ce optimizează performanţa procesului de producţie prin analize în timp real şi de context -, KFactory Analytics - instrument de analiza vizuală complexă a datelor istorice din producţie -, KFactory Knowledge - care aplică algoritmi de tip machine learning pentru identificarea şi clasificarea tendinţelor din producţie – şi echipa de Ingineri Virtuali - dedicat urmăririi şi optimizării proceselor operaţionale din producţie, mentenanţă, logistică şi calitate.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO