Business Hi-Tech

Start-up-ul local Pentest-Tools a dezvoltat un instrument ce poate simula în doar câteva minute un atac împotriva vulnerabilităţilor critice în software folosit de milioane de utilizatori

Start-up-ul local Pentest-Tools a dezvoltat un instrument...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.11.2021, 19:01 261

Start-up-ul local Pentest-Tools, fondat de Adrian Furtună în 2013, a dezvoltat un instrument care poate simula în doar câteva minute un atac împotriva vulnerabilităţilor critice în software folosit de milioane de utilizatori pe care l-a prezentat în cadrul evenimentului dedicat securităţii cibernetice Black Hat Europe 2021, care a avut loc în perioada 8-11 Noiembrie în Londra, potrivit informaţiilor transmise de reprezentanţii companiei.

„Exploatarea etică a vulnerabilităţilor este o componentă esenţială a muncii pe care o fac specialiştii în securitate ofensivă şi unul dintre cele mai complexe aspecte pe care le implică. (...) Putem reproduce modul în care un atacator foloseşte o vulnerabilitate cu risc ridicat şi cum foloseşte aceste tactici în atacuri automate şi controlate cu ajutorul lui Sniper, care oferă specialiştilor în securitate posibilitatea de a reacţiona la fel de rapid precum atacatorii şi de a închide breşele de securitate înainte ca aceştia să le poată folosi pentru a lansa atacuri cibernetice majore,” a spus Adrian Furtună, fondatorul şi CEO-ul start-up-ului românesc.

Pentest-Tools, care oferă echipelor de securitate posibilitatea de a identifica, gestiona şi raporta vulnerabilităţi de securitate în software care expun organizaţiile la atacuri cibernetice, a fost singura companie românească ce a reprezentat piaţa locală de tehnologie şi inovaţie în securitate cibernetică la conferinţa Black Hat Europe 2021.

„Participarea la Black Hat Europe 2021 a fost o oportunitate de a reprezenta valoarea cercetării şi dezvoltării din România în industria globală de securitate cibernetică, a cărei valoare totală va ajunge la peste 352,2 mld. dolari până în 2026, conform estimărilor. (...) Comisia Europeană a anunţat pe 10 noiembrie 2021 că va aloca 269 de milioane de euro până la sfârşitul anului 2022 pentru a garanta implementarea pe scară largă a soluţiilor de securitate cibernetică de ultimă generaţie din cadrul economiei europene”, au mai transmis reprezentanţii Pentest-Tools.

De asemenea, dezvoltarea industriei de securitate cibernetică este atrăgătoare şi pentru investitorii din zona de tehnologie, a adăugat Andrei Pitiş, chairman of the board la Pentest-Tools.com, fondator şi investitor cu experienţă.

„Anul acesta am remarcat o creştere vizibilă a interesului fondurilor de investiţii pentru Pentest-Tools.com, datorat mai ales capacităţii de inovaţie care se materializează în instrumente şi soluţii dedicate experţilor în cybersecurity. Fiind unul dintre sectoarele din tehnologie esenţiale pentru zona de business, mă aştept ca această tendinţă să devină şi mai pronunţată în 2022”, a spus Andrei Pitiş.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO